- Open VLD: voorstelling 'Vrijheidscongres' 
- Présentation du prochain congrès de Open VLD

* voorzitter Gwendolyn Rutten 


25/10/2017
pict. by Bert Van Den Broucke  © Photo News
Volledig scherm
- Open VLD: voorstelling 'Vrijheidscongres' - Présentation du prochain congrès de Open VLD * voorzitter Gwendolyn Rutten 25/10/2017 pict. by Bert Van Den Broucke © Photo News © Photo News

Open Vld pleit voor "sociale vlaktaks" en kader voor "voltooid leven"

PolitiekDe partij Open Vld pleit voor de invoering van een "sociale vlaktaks", waarbij alles boven het belastingvrije deel van de inkomsten aan een uniek tarief van 30 procent belast wordt. Dat hebben de leden van de partij beslist op hun "Vrijheidscongres" in Antwerpen. Op het congres willen de Vlaamse liberalen hun visie vastleggen op hoe Vlaanderen er over tien jaar moet uitzien.

50 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Wel zorg ervoor dat je vlaktaks vanaf 25000 euro begint zodat gepensioneerden die een rusthuis moeten betalen het kunnen betalen ,belastingen betalen op gespaarde waar 45 jaar voor afgedragen hebt is dat normaal,wel vind van niet.Verder mag de vlaktaks van 30 procent maar mogen gaan tot een max bedrag van 40000 euro eens daarboven ben je geen normaal verdiener meer en kan 40 procent toegepast worden dan winnen de rijken nog voldoende ,want dat is uiteindelijk de opzet van dit ganse.
  • gina duribreux

    6 jaar geleden
    meer vrijeheid en geen tax vld ben beschaamt te hebben gestemd op jullie alles en nog wat belasten kan niet politiekers die inleveren en het met 40% minder gaan moeten doen waarom daar geen woord over jullie motto is zelfbediening belgie moet kapot met zo leiding
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Wat men verliest aan fiscale inkomsten gaat men terug halen via indirecte belastingen op consumptie. Waardoor de lagere inkomens uiteindelijk nog meer belastingen gaan betalen en de hele grote inkomens 20% minder. Die kleine betalen enkele procenten minder belasting en zien dan hun noodzakelijke consumptie met veel procenten stijgen. Ondertussen kan men doorheen de tijd die belastingvrije som nog laten verwateren.
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    @Raf Peeters, ik heb mij niet uitgesproken over het goed of slecht zijnde van het voorstel. Wat ik wil is dat men begint met het goed te begrijpen voor men reageerd. Het gaat niet op om als voorbeeld1500 euro te belasten aan 30% om een standpunt hier te ventileren. Dat de maatregel al of niet haalbaar is, daar dienen debatten voor. Verder mogen we niet vergeten dat de partijen in verkiezingsmodus zijn gegaan.
  • raf de geyter

    6 jaar geleden
    nu nog n kader voor voltooide partijen