© Isosport

Sublieme goal van Vormer leidt Club Brugge naar zege tegen Waasland-Beveren

Club Brugge sluit de heenronde van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League af met een fraaie 3-0-zege tegen Waasland-Beveren. De West-Vlamingen hadden het één helft erg moeilijk met het team van oude bekende Philippe Clement, maar een bijzonder fraai doelpunt van aanvoerder Vormer brak de match open. In de tweede helft regisseerde Vanaken (assist en doelpunt) de leider nog naar een vlotte overwinning. Club behoudt zo zes punten voorsprong op Charleroi en negen punten voorsprong op Anderlecht. Waasland-Beveren verliest zijn top-zes-plaats aan KRC Genk.

md

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Club Brugge

W.-Beveren

Club-coach Ivan Leko koos voor dezelfde elf spelers die twee weken geleden een punt haalden op het veld van Anderlecht. Dat betekende dat Hubert opnieuw de voorkeur kreeg op Horvath in doel en dat Vossen en Diaby het spitsenduo mochten vormen. Ook Clement kon bij zijn terugkeer naar het Jan Breydelstadion op een bijna volledige fit kern rekenen. Enkel Camacho was geschorst, hij werd vervangen door Moren.

Club Brugge leek de interlandbreak niet goed verteerd te hebben want de thuisploeg begon bijzonder slap aan de eerste helft. Een laag tempo, veel slechte controles en weinig beleving: het thuispubliek kreeg er niet warm van. En als Vossen of Diaby dan toch eens in stelling gebracht werden, ontbrak het hen aan scherpte. Tot grote frustratie van trainer Leko. Waasland-Beveren presenteerde zich wel als een fris aanvallende ploeg. En had na 21 minuten een strafschop moeten krijgen. Nakamba tikte onbesuisd Morioka - transferdoelwit van Club - aan in de zestien meter, Wim Smet legde de bal onterecht niet op de stip.

Een foute beslissing die de wedstrijd een volledig andere wending had kunnen geven. Want een kwartier later werd het 1-0 in plaats van 0-1. Een zeldzaam mooie aanval van de thuisploeg eindigde via Limbombe bij Ruud Vormde. Die pakte al vallend op de rand van het strafschopgebied uit met een enig mooie volley en trapte de bal zo in het hoekje. Zo zette Club toch een fraai uitroepteken achter een povere eerste helft.

Het openingsdoelpunt werkte bevrijdend voor de thuisploeg, want na de pauze sloeg de blauw-zwarte motor wel aan. De tweede helft was amper drie minuten ver toen Vanaken de bal panklaar legde voor Dion Cools. De rechterflankspeler trapte van dichtbij raak: 2-0. En plots zakte de Wase organisatie als een pudding in elkaar. Vossen, Vanaken en Diaby kregen open kansen om de wedstrijd helemaal dood te maken, maar lieten dat na. Vooral Diaby was erg ongelukkig in de afwerking. De ene keer trof hij de paal, even later mikte hij een open kans naast. Hij werd dan ook vervangen door Wesley. Aan de overkant moest Mechele doelman Hubert te hulp schieten toen die onder een voorzet ging. De verdediger kopte de bal van de lijn.

“Dan doe ik het maar zelf”, moet Hans Vanaken gedacht hebben. Tien minuten voor tijd poeierde hij een afgemeten voorzet van Wesley hoog in doel: 3-0. De Limburger kreeg er even later een applauswissel voor. Het grootste applaus van het Club-publiek was echter voor de bezoekende trainer, Philippe Clement. De naam van het Club-icoon werd in de blessuretijd gescandeerd door het volledige stadion. Een doekje voor het bloeden voor de bezoekende trainer, die met Waasland-Beveren uit de top-zes duikelt.

Club Brugge behoudt zijn voorsprong op eerste achtervolgers Charleroi (zes punten) en Anderlecht (negen punten). Volgende week zondag volgt alweer een thuismatch. Tegen het sputterende Zulte Waregem.