Zware brand legt leegstaande villa in de as. Kwaad opzet niet uitgesloten

© AFT

© AFT

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een hevige brand heeft zondagavond in de Maleingreaustraat in Brugge een leegstaande villa in de as gelegd. Het parket onderzoekt de zaak.

aft

De brand brak uit omstreeks halfnegen zondagavond. De brandweer kwam massaal ter plaatse. Liefst zes korpsen verleenden bijstand om het vuur te bestrijden: Brugge, Blankenberge, Knokke, Blankenberge, Oostende en Oostkamp.

De koloniale woning dateert van 1934 en staat leeg sinds het jaar 2005. De woning is sindsdien in onverdeeldheid. “We hebben al meerdere keren klacht ingediend wegens inbraak en vandalisme”, vertelt erfgename Bénedicte Coppieters, die vlakbij woont. “Onbekenden hebben de parketvloer uitgebroken en de schouwen weggehaald. Het huis werd ook al meermaals bezet door krakers. Het is wel de eerste maal dat het hier brandde.”

Het parket heeft een onderzoek geopend naar de oorzaak van de brand. “Toen de eerste manschappen ter plaatse kwamen, stond de bovenverdieping al volledig in lichterlaaie”, verduidelijkt brandweerman Alain Crombez. “Er werd toen meteen versterking opgeroepen. De brand was te gevaarlijk voor een binnenaanval. Daarom hebben we ze langs buiten moeten bestrijden. In de woning was geen elektriciteits- of gasaansluiting aanwezig. De woning werd compleet verwoest. Het onderzoek zal moeten uitmaken of er sprake was van kwaad opzet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen