Staatssecretaris voor Bestrijding van sociale fraude Philippe De Backer
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Bestrijding van sociale fraude Philippe De Backer © Laenen

Strijd tegen sociale fraude brengt meer op dan ooit

Het aanpakken van sociale fraude leverde dit jaar al een recordbedrag op van meer 200 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van SIOD, het orgaan dat alle sociale inspectiediensten aanstuurt. Vorig ging het nog om 194 miljoen euro op een volledig jaar. 

67 reacties

  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Waarom fiscale fraude ook niet aanpakken? Schrik om tegen schenen van machtige rijken, multinationals en graaiende politici te stampen?
  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Van een liberaal minister kan je verwachten dat hij "sociale" fraude belangrijk vindt. Van een liberaal minister kan je verwachten dat hij fiscale fraude -ontwijking onbelangrijk vindt. De man voert hier perfect het NVA standpunt ter zake uit. Het is bedroevend dat het liberalisme verworden is tot het "fornuis" kapitalisme =( de rijke vrienden van mijn vrienden zijn mijn vrienden en ik moet hun rijker maken)
  • Cooks Roy

    6 jaar geleden
    "Dit jaar vorderde de sociale inspectie ze al voor ruim 56 miljoen euro aan uitkeringen terug" Maar ze daadwerkelijk terugkrijgen is wellicht een ander paar mouwen. Nu nog de grote bandieten aanpakken maar zoiets van deze regering verlangen zal wellicht veel te hoog gegrepen zijn.
  • Patrick Moorthamer

    6 jaar geleden
    De bevolking zoals je hier kan lezen willen dat de echte fraudeurs worden aangepakt dit lijkt me duidelijk, heren politici jullie staan ten dienste van de burgers actie graag!
  • edgard gielis

    6 jaar geleden
    de groten pakken ze niet aan de kleintjes wel zelfs de INDEX word ontnomen