Smog boven de stad
Volledig scherm
Smog boven de stad © harry goossens

Bezorgde artsen richten zich tot Brusselse regering: "Uw bevolking leeft vandaag in gevaarlijke en ongezonde lucht"

In een open brief roepen 96 artsen de Brusselse regering op om zes duidelijke maatregelen te nemen om de dodende luchtvervuiling in de hoofdstad aan te pakken. "Het terugdringen van het aantal slachtoffers door luchtvervuiling is mogelijk, maar vereist meer ambitie en efficiënte maatregelen", luidt het in de open brief die vandaag in De Standaard en Le Soir werd gepubliceerd.

48 reacties

  • Jos Merks

    6 jaar geleden
    Waarom zou een verbod op het nutteloze stoken van hout niet kunnen? We gebruiken toch ook dat "nuttige" asbest niet meer? We mogen toch ook niet meer roken in restaurants, bars, winkelcentra, fabrieken en kantoren en nog veel meer? En ook het "meeroken" is toch verbannen? Waarom dan niet de rook van hout. Stoken je buren hout, dan krijg je ongevraagd de rook je huis binnen. Ook de buren hebben recht op SCHONE LUCHT.
  • Johnny Verhoeven

    6 jaar geleden
    Een tol op de grens voor niet belgen zou ook veel oplossen
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    De vliegtuigen 500 vluchten per dag in Zaventem , Het vrachtverkeer duizenden vrachtwagens per dag , en de Industrie Worden weeral Met Rust gelaten terwijl dat de Grootste oorzaak is van Fijn stof samen met de hout en steenkool stokers ! Maar het is gemakkelijk om de Melk Koe weeral als schuldige aan te wijzen kunnen ze nog extra Taksen heffen !!?
  • Christophe Fonteyne

    6 jaar geleden
    Een verbod op houtkachels is niet haalbaar vrees ik. Maar zolang ze er maar een fijnstoffilter plaatsen op hun schouw is er geen uitstoot meer ook.
  • J Ada

    6 jaar geleden
    Ik snap niet goed dat mensen nog vrijwillig in een stad gaan wonen... Nuja, veel Belgen vind je niet meer in Brussel.