belga
Volledig scherm
© belga

Concentratie­scholen niet slechter dan andere scholen

Concentratiescholen, scholen waar veel leerlingen een lage sociaaleconomische status hebben of een alloch­tone achtergrond, zijn even goed als andere scholen. Dat besluit docente ­onderwijskunde Griet Vanwynsberghe (Vives) in een doctoraat voor de KU Leuven. Haar bevindingen staan vandaag in de kranten van Mediahuis.

30 reacties

  • Hans Hoppe

    6 jaar geleden
    Sorry hoor doctoraat of niet, maar ik geloof dat niet !
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    In de prehistorie (jaren 50) vijf jaar lagere school gelopen in lokalen met 1 leerkracht voor drie leerjaren; straffer dan concentratiescholen nu, maar toch heb ik hoger onderwijs afgewerkt zoals ook enkele ander dorpsjongens.
  • Dirk Degrave

    6 jaar geleden
    Geweldig nieuws. Dan is de verplichte spreiding niet meer nodig.
  • Lucien Raes

    6 jaar geleden
    Is ook vast gesteld in de USA! Voor de eindtermen van het zesde middelbaar is kunnen lezen geen echte noodzaak. Dus iedereen voldoet aan de eindtermen.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Als Marion Van San desnoods een doctoraatsthesis schreef werd ze vergruisd. Deze thesis past wel in het politieke plaatje en moet dus als groot nieuws opgevoerd worden. Benieuwd of Griet haar kinderen naar dergelijke school zal sturen. We zijn in alle geval uit een centrumstad verhuisd om zeker te zijn dat onze kinderen in een normale school met gewone Vlaamse kinderen en waarden zou opgroeien. De jaren die volgden hebben uitgewezen dat dit best wel de slimste zet geweest was!