© Michel Vanderfeesten

© Michel Vanderfeesten

© Michel Vanderfeesten

© Michel Vanderfeesten

© Michel Vanderfeesten

© Michel Vanderfeesten

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De 'Warmste Dag' van SAB brengt 21.150 euro op

Vrijdag 17 november 2017 stond in de agenda van de leraren en leerlingen van het SAB (Sint-Augustinusinstituut Bree) met stip aangeduid als de 'Warmste Dag' van het 'Warmste Trimester' van SAB. Het sluitstuk van de actie vormde het 'Glazen Huis' dat op de speelplaats opgesteld stond. Met een bijzonder mooi bedrag voor het goede doel tot gevolg!

Michel Vanderfeesten

"Het was hartverwarmend om te zien welke acties - wij noemen ze 'warmathons' - allemaal werden opgezet ten voordele van Kom op tegen Kanker", begint coördinator Jan Thoelen van het SAB. Samen met zijn collega's Caroline Leenders en Anouk Stevens trok hij de kar. "Kom op tegen Kanker was immers het goede doel dat we uitkozen in het kader van 'Music for Life', de gekende actie van Studio Brussel. Alle klassen ondernamen acties. Tijdens de live-marathonuitzending maakten zij bekend hoeveel ze ingezameld hadden. We zijn er bijzonder fier op dat er maar liefst 21.150 euro in onze eigen SAB-vlam werd gestopt! Wat zijn we trots op al onze leraren en leerlingen die samen voor dit fantastische bedrag hebben gezorgd!"

Wellicht blijft het daar niet bij, want die 21.150 euro vormt slechts een tussenstand. Op 20 december wordt de actie afgerond. In Wachtebeke worden op die dag de ingezamelde centjes aan Studio Brussel overhandigd. Overigens zullen dan een tiental fietsers vanaf het SAB tot Wachtebeke fietsen. Een stevige fietstocht van zo'n 150 km.

"Toen de vraag kwam om samen een marathonuitzending op poten te zetten, moesten we niet lang twijfelen", aldus FM Goud-radiobaas Michel Vanderfeesten. "Zeker niet als enthousiastelingen van het SAB aan je deur komen kloppen. We zaten dus al snel mee op de trein. Het werd een radiovriendelijke uitzending met verzoeknummers, tegen vergoeding uiteraard, donaties in de SAB-vlam en fijne live-optredens en DJ-sets op het podium voor het Glazen Huis. De uitzending liep op 17 november tussen 15 en 22 uur. Een prachtig initiatief, waar we als Breese lokale radio graag mee onze schouders onder hebben gezet."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer