Peter Verlinden.
Volledig scherm
Peter Verlinden. © © VRT - Phile Deprez

OPINIE Peter Verlinden: "Het einde van Mugabe betekent niet het einde van de dictatuur"

9 reacties

  • Jose Van Hauwaert

    6 jaar geleden
    @Gerry Cle. Mugabe een Nationalist? Das de mop van het jaar beste man. Mugabe is een socialist pur sang die op sluikse wijze met de hulp van Rusland een diktatuur heeft uitgebouwd zoals in Cuba, waar alles onder de familie en vrienden verdeelt word en het volk met heel veel moeite kan overleven. Mugabe heeft zijn schaapjes op het droge...lees in Zwitserland.
  • Jean Pollet

    6 jaar geleden
    hoe dikwijls heeft een dictator vervangen , al verbetering opgebracht ? de ene pest , vervangen voor de andere Dit, leest of ziet men dagelijks op Tv
  • Sandra Adriaens

    6 jaar geleden
    In Afrika heerst een andere beschaving dan hier: die van de stammen. Dat betekent een chef die kost wat kost de rijkdom naar zich toetrekt en het volk dat dit gedoogt. Is altijd zo geweest, zal altijd zo blijven.
  • André Van der Poorten

    6 jaar geleden
    De ene dief zal de andere opvolgen , enz,enz,.... tot in de eeuwigheid ......!
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    We gaan toch niet ontkennen dat Zimbabwe de facto een communistische eenpartijstaat is, hoop ik? Mugabe is aan de macht gekomen dankzij de Mig-23's e.a. van de Sovjet-Unie (RIP). En hij is een rode kameraad (een "comrade") gebleven. Mugabe is trouwens geen "nationalistische dictator", maar een volbloed socialistische dictator. Nationale spreuk: rood of geen brood.