DM/Dalemans
Volledig scherm
© DM/Dalemans

Burgemeester Hechtel-Eksel met de dood bedreigd na drijfjacht op everzwijnen

DIERENBurgemeester Jan Dalemans van Hechtel-Eksel is met de dood bedreigd na een grote drijfjacht op everzwijnen. Dat bevestigde de burgemeester zelf aan TV Limburg. Jagers hadden begin november 56 everzwijnen geschoten in Hechtel-Eksel. Die actie stootte echter op veel kritiek van dierenliefhebbers.

18 reacties

  • Nathalie Landtsheer

    6 jaar geleden
    Nog niet door dat men van bloed en ellende houdt? Daarnaast wordt er ook veel teveel vlees gegeten en die dieren die als producten dienen, hebben geen leven. Ik denk dat everzwijn op biologische basis erg wordt gewaardeerd! Vast een dure prijs en slechts voor enkelingen.
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Er is hier zeker ook een teveel aan mensen. Meer respect voor inheemse zou hier niet misstaan. Behandel de dieren zoals je de mensen behandeld. Sluit de grenzen indien we met teveel zijn , aldus krijgen de inwoners ruimte die ze nodig hebben om duurzaam te leven en is er ook nog ruimte voor dieren. Drijfjacht is niet gelijk aan jagen zoals hier gebeurd, dit is gewoon lui afschieten (moorden)
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Typisch die groen extremisten, zij dragen de liefde voor dieren hoog in het vaandel maar voor een mensenleven prive eigendom hebben ze geen respect. De jacht dient er voor een evenwicht te houden tussen mens en natuur en niet om zo maar willekeurig op dieren te jagen, indien dit niet zou gebeuren waren de landbouwers de eerste slachtoffers.
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    respekt voor het dier hebben ze niet hé, ze sleuren maar .. precies een stuk vuil ! respekt voor niets hebben die mannen, enkel hun ongezonde drift om te doden geeft hen een orgasme ! gepeupel zonder respekt voor de natuur. Koop die mannen een schietkraam zo kunnen ze hun ongezonde "passie" botvieren.
  • Bram De Clerck

    6 jaar geleden
    Wat een hypocriete reacties weer. Denkt ge dat die biefstuk of dat gehakt dat ge koopt beter behandeld is geweest? Een kogel is vaak een stuk menselijker dan het slachthuis hoor. Bovendien vervult een jager nog steeds een nuttige functie, jagen voor de sport vind ik iets anders en daar kan over gediscussieerd worden maar dit was wildbeheer.