© SOS Kinderdorpen

Kim Clijsters steunt nieuwe campagne SOS Kinderdorpen: “Geen enkel kind mag alleen opgroeien”

Op 20 november, Internationale Dag van de Rechten van het Kind, lanceert SOS Kinderdorpen een nieuwe internationale campagne om het belang van onvoorwaardelijke zorg te onderstrepen voor alle kinderen. Ambassadrice Kim Clijsters staat volledig achter het initiatief.

Volgens een onderzoek van SOS Kinderdorpen groeien vandaag wereldwijd nog 220 miljoen kinderen - of 1 op 10 - op in kwetsbare familiale omstandigheden. Daarbij gaat het over kinderen die om verschillende redenen niet bij hun ouders wonen of over kinderen waarvan de ouders niet tegemoetkomen aan de fundamentele fysieke en emotionele noden van hun kind. In België is dit het geval bij 1 kind op 25.

Mama of papa

Om duidelijk te maken dat geen enkel kind alleen zou mogen opgroeien lanceert SOS Kinderdorpen een nieuwe internationale campagne: ‘No Child Should Grow Up Alone’. De organisatie ondersteunt haar boodschap met een ontroerend filmpje van gezinstaferelen overal ter wereld, waarin ze enkele kinderen een opdracht geeft: ‘Toon ons hoeveel je mama of papa om je geeft’. De conclusie is dat 1 op 10 kinderen niets kan tonen.

Ook ambassadrice Kim Clijsters steunt het initiatief en deelde het filmpje op haar Twitter-account.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer