Slachthuis Verbist uit Izegem kwam in opspraak door undercoverbeelden.
Volledig scherm
Slachthuis Verbist uit Izegem kwam in opspraak door undercoverbeelden. © Florian Van Eenoo photonews

Izegems slachthuis vecht sluiting aan voor Raad van State

IzegemSlachthuis Verbist uit het West-Vlaamse Izegem trekt naar de Raad van State om een eerdere sluiting aan te vechten. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) sloot het bedrijf op 12 september nadat undercoverbeelden van Animal Rights wantoestanden op de slachtvloer aan het licht brachten. Op 27 september mocht het bedrijf alweer de deuren openen, maar het bleef sindsdien dicht omdat negentig procenten van de klanten was afgehaakt. Onder hen bevonden zich grote spelers als Colruyt en Delhaize, die op vandaag nog steeds alle samenwerking weigeren.

13 reacties

  • Luc D'haese

    6 jaar geleden
    Jammer dat ze het probleem niet toegeven. Alleen staand geval, eenmalig. Iedereen zag de feiten. Niet verstandig dit bedrijf te laten heropstarten.
  • Heidi Werbrouck

    6 jaar geleden
    Zever niet. Je hebt nog nooit een goede reputatie gehad. En niemand moet zeveren over werkgelegenheid in de streek, het zijn allemaal Noord-Fransen met dubbele nationaliteit die er werken.
  • karel daneels

    6 jaar geleden
    buiten proportie en uit elkaar gerukt al die dierenrechte organisaties hebben zonder toelating niks te zoeken op privaat terrein. zij overtreden hierbij de wet .ze zouden bij mij nogal een post pakken moest ik ze betrappen. met fotoshop kan je zoveel knippen en plakken als je wil
  • kevin peters

    6 jaar geleden
    Mogen die dieren ook in beroep gaan ???
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Nu zal je Weyts niet horen janken, trouwens de burgemeester waar het slachthuis zich bevind doet ook niet veel anders dan wat musea en zo openen. Is natuurlijk van dezelfde soort als Weyts. Daar gaat ie niet langs! Kwestie van voor werkgelegenheid zorgen!