De manifestatie in de Brederodestraat mondde uit in rellen.
Volledig scherm
De manifestatie in de Brederodestraat mondde uit in rellen. © VTM

Koerdische manifestanten niet te spreken over voorbereiding van burgemeester De Wever

Rellen in Antwerpen De organisatoren van de Koerdische manifestatie in Antwerpen die eind oktober nog voor ze begon uitmondde in rellen in de Brederodestraat, stellen dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de lokale politie niet alleen door de Brusselse politie gewaarschuwd waren voor problemen, maar dat er die week ook expliciete bedreigingen waren geuit tegen de manifestanten. Het gaat om tweets die ook gericht waren aan De Wever en de politie.

20 reacties

  • Ahmed Amrani

    6 jaar geleden
    Koerden zijn de oorspronkelijke en meest beschaafde inwoners van Turkije. Heel normaal dat zij hun land terug willen; Europa moest die steunen.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Deze Koerden weten nog niet dat turken antwerpse en ook andere straten en wijken in Vlaanderen reeds ingepalmd hebben met medewerking van de pamperende politiek voor turks en ander vreemd kiesvee. In hellhole brussel mag iedereen demonstreren,dat is het nadeel van 'europese' hoofdstad.
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Die Turks/ koerdische confrontatie kwam ‘rechts’ nva dus, heel goed uit. Bizar dat een risico-bus van het steenplein’plots’ terecht komt in de brederodestraat. Tenzij dat scenario ‘ergens’ al uitgetekend was. Zulke voorvallen leveren steeds meer kiezers op voor rechts. En van vlaams belang moet nog weinig gevreesd worden, dus welke partij doet dan winst?
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Blijf maar in Turkije. Vecht daar maar jullie vetes uit.
  • Richard Roose

    6 jaar geleden
    Wablief ? Moest iedereen zijn manieren houden zoals wij dan was al die zever niet nodig !! Onnozele heethoofden !!