Met de campagne #vertederdvernederd wil vzw Zijn aandacht voor de problematiek.
Volledig scherm
Met de campagne #vertederdvernederd wil vzw Zijn aandacht voor de problematiek. © Thinkstock

Elke dag 40 aangiften van emotioneel misbruik

Elke dag doen in ons land 40 mensen aangifte van emotioneel misbruik in hun relatie. Gemiddeld stappen slachtoffers pas na 35 incidenten naar de politie. Omdat het misbruik onzichtbaar is en de bewijslast miniem, blijven klachten vaak zonder gevolg.

30 reacties

  • Jan Delafontaine

    6 jaar geleden
    En hoeveel % waar de rechtbank iets aan doet ? Zelfs wat lichamelijk misbruik betreft is er slechts een heel klein percentage waar het gerecht daadwerkelijk iets aan doet.
  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    6 jaar geleden
    Hoeveel % verzonnen ?????
  • Sonja Haelterman

    6 jaar geleden
    ja ik wee het ook er zijn veel vrouwen die er niet over te vertellen en da ben je uw vertrouwen kwijt en word men depressief!!!
  • mieke jansens

    6 jaar geleden
    ik ben 20 jaar emotioneel misbruikt geweest door man en kinderen ..inderdaad zelfvertrouwen totaal ten onder maar wel oersterk
  • Danielle Duym

    6 jaar geleden
    Ofwel ga je eraan tenonder, ofwel kom je er oersterk uit. De persoon die mij het meest misbruikt heeft was diegene die mij eigenlijk onvoorwaardelijk had moeten beschermen. Deze persoon is vandaag ongeneeslijk ziek en krijgt nog mijn hulp maar niet meer mijn medelijden. De enige reden dat ik nog help is om te tonen dat ze niet gewonnen heeft, dat ik mijn menselijkheid niet verloren ben en ik het beter gered heb als zij. Ze kan er nu elke dag over nadenken en dat doet ze ook...