© AP

Sacha Baron Cohen betaalt boete van toeristen die verkleed waren als Borat

Vorige week werden in de Kazachse hoofdstad Astana zes Tsjechische toeristen opgepakt die zich hadden verkleed als Borat. De Britse acteur Sacha Baron Cohen, die het typetje uitvond, wil de boete die de Tsjechen kregen nu graag zelf betalen.

neac

In een mankini, een zwembroek die tot over de schouders wordt opgetrokken, wilden de toeristen poseren aan de ‘I Love Astana’-letters in de Kazachse hoofdstad.

En hoewel wij het erg moedig vinden om de vriestemperaturen te trotseren in een Borat-outfit, kon de Kazachse politie er minder mee lachen. De toeristen werden opgepakt voor vandalisme, goed voor een boete van omgerekend 57 euro per persoon.

De Britse komiek Sacha Baron Cohen wil die boete nu betalen. Op Facebook doet hij een oproep aan de Tsjechen om zich te melden. “Aan mijn Tsjechische maten die werden gearresteerd. Stuur me jullie gegevens en bewijs dat jullie het zijn en ik zal jullie boete betalen”, klinkt het. Hij maakte zelfs een speciaal e-mailadres aan voor de gelegenheid.

In 2006 speelde Baron Cohen een Kazachse journalist die naar de VS vertrekt in ‘Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan’. In Kazachstan waren ze niet onverdeeld gelukkig met de film, want ze worden er neergezet als een achterlijk land.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer