BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OPINIE: "Brussels minister Fremault verklaarde de oorlog aan de luchthaven. Daarmee bedreigt ze (tien)duizenden jobs"

Onlangs werd de beleidsnota van minister Bellot besproken in het Parlement. Tot ieders verbazing bleek dat er uit dat lijstje van werkpunten, een belangrijke afspraak van het regeerakkoord verdwenen was. De opmaak van een vliegwet, die een oplossing voor de luchthaven van Zaventem moet brengen. Het woord 'vliegwet' kwam dit jaar zelfs niet meer voor in de beleidsnota, voor ons het signaal dat minister Bellot er geen werk meer van maakt.

114 reacties

  • Thijs Rudy

    6 jaar geleden
    Voor mij mogen ze een nieuwe luchthaven maken in Vlaanderen met al dat gezever van die politiekers en mensen die naar de luchthaven omgeving zijn gaan wonen omdat de gronden goedkoper waren en nu klagen over geluids hinder
  • Jos Den Beste

    6 jaar geleden
    Zonder politiek was er reeds lang een oplossing van dit probleem. Trouwens wil geen enkele moderne stad nog een luchthaven zo kortbij. Brussel wil geen rekening houden met Vlaanderen. Gelijk hebben ze. Door ons idioot politiek systeem kan geen enkele Vlaming stemmen voor een Brusselse politieker en omgekeerd. Dus waarom zou je daar dan rekening mee houden. Ik ben een Vlaming en voor mij hoeft de luchthaven ook niet persé in Zaventem.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Verhoog de vliegtuigtickets met 300€. Minder passagiers, minder vliegtuigen. Minder geluidshinder enz.
  • rita steenmans

    6 jaar geleden
    stop met zeveren en begin met serieuze actie's te voeren , zodat ze zien dat Vlaanderen het beu is
  • Jan Corneillie

    6 jaar geleden
    Vlaanderen, wees wijs : bouw een Vlaamse luchthaven verder uit in Oostende of A'pen. Jobs Zaventem te transfereren voor wie mee wil.