Archiefbeeld: medewerkers in een distributiecentrum voor bol.com.
Volledig scherm
Archiefbeeld: medewerkers in een distributiecentrum voor bol.com. © ANP

Shoppen op webwinkels in andere EU-landen wordt pak makkelijker

E-shoppenConsumenten kunnen vanaf eind volgend jaar makkelijker online spullen of diensten aanschaffen in een ander EU-land. Buitenlandse websites mogen hen dan niet meer weigeren, naar een andere site doorsturen of eisen dat ze betalen met een creditcard uit een ander land.

6 reacties

  • Mike Cook

    6 jaar geleden
    Coolblue is zo'n winkel die dit doet. Zelfde printer kostte in NL 250 Euro minder dan in BE maar je kon niet bestellen want je werd steeds naar de de BE site doorverwezen. Uitleg Coolblue: komt door andere wetgeving in BE ...
  • Dick DECOCK

    6 jaar geleden
    Pak makkelijker voor oplichters ook, en dienst na verkoop vergeet het.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    De mobiliteit richting centrumstad wordt ingeperkt door hoge parkeertarieven. Chauvinisme wordt duur betaald. We moeten massaal dieet voor onze massieve ecologische voetafdruk maar tonnen aan nutteloos verpakkingsmateriaal (papier, karton en plastic) maar dat is allemaal geen bezwaar. Laat maar komen. Nee, het is echt niet milieuvriendelijk om op even te shoppen op de weg naar huis.
  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    Dat ze dan al eens eerst zorgen dat de postbedeling correct verloopt in de EU landen, in sommige zuiderse landen moet je een week langer wachten of meer en hopen dat je pakket sowieso aankomt en niet "verdwijnt".
  • erik Luykx

    6 jaar geleden
    Dan schaf ook maar meteen de torenhoge parkeertarieven in de steden af. Of telt alleen nog maar onlineverkoop.En dan maar zeuren dat de steden verloederen. Die politici toch!