Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Thinkstock

Antwerps arrest in zaak Omega Diamonds verbroken, dossier verhuist naar hof van beroep Gent

Het Hof van Cassatie heeft het arrest verbroken dat het Antwerpse hof van beroep had uitgesproken over de miljardenclaim van Douane en Accijnzen tegen het diamantbedrijf Omega Diamonds en elf medebeklaagden. Dat meldt de verdediging van het diamantbedrijf. In zijn arrest had het hof van beroep geoordeeld dat het reglementeren van de invoer van ruwe diamant door vergunningen in strijd is met het Europees recht en de miljardenclaim moest afgewezen worden maar volgens het Hof van Cassatie heeft het Antwerpse hof een te beperkt onderzoek gevoerd van de feiten.

5 reacties

  • Guido Boonen

    6 jaar geleden
    Elke Sleurs mag zich als huidig kandidaat burgemeester van N-Va serieus zorgen beginnen maken. Mr. Jambon gaat waarschijnlijk verhuizen.
  • Lieven Cleymans

    6 jaar geleden
    Die betalen niets
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Bij winst van deze rechtszaak zal de staat met het geld gaan lopen, en bij verlies zal de brave belastingbetaler weer ettelijke miljoenen kunnen ophoesten.
  • Fred Pauwels

    6 jaar geleden
    Money talks....overal ter wereld!!
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    En daarna naar Charleroi?
  1. HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappartementen in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”
    PREMIUM
    59

    HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappar­te­men­ten in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”

    Geen of slechte elektriciteit, al een jaar géén warm water, geen badkamerkranen, al een onderaannemer failliet én heel veel geld kwijt. Lake District in Knokke, met 166 appartementen van 450.000 tot 1,3 miljoen euro, moest hét paradepaardje van Paul Gheysens en zijn Ghelamco worden. Maar dat vinden 13 eigenaars absoluut niet. “40.000 euro is in rook opgegaan.” Mailverkeer toont dat Ghelamco facturen niet wou betalen, maar volgens het bouwbedrijf is het zélf het slachtoffer en het trekt naar de rechter: “We hebben ernstige gebreken vastgesteld, maar nemen onze verantwoordelijkheid.”
    Knokke
  2. Mogelijk fataal voor je hond of kat: welke voeding mag je nóóit met je huisdier delen?
    HLN Shop

    Mogelijk fataal voor je hond of kat: welke voeding mag je nóóit met je huisdier delen?

    Een hond die smekend naar je opkijkt terwijl je aan het eten bent, of een kat die zich behaaglijk op je schoot vlijt zodra je een koekje pakt: huisdieren weten hoe ze ons moeten verleiden voor een hapje van ons eten. Maar hoe veilig is het eigenlijk om ze te laten meesnoepen? En welke voeding kun je maar beter ver bij ze vandaan houden? HLN Shop overloopt welke hapjes schadelijk zijn voor je huisdier.