© Raymond Lemmens

Arbeiders rubberbedrijf Bandag in Lanklaar houden prikacties

De arbeiders van het rubberbedrijf Bandag in Lanklaar bij Dilsen-Stokkem houden sinds maandagavond prikacties uit onvrede met het uitblijven van een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (CAO). De vakbonden bevestigen dat er al langer ongenoegen heerst onder de arbeiders omdat de directie “verkeerde beleidskeuzes maakt”, aldus Eddy Kellens van ACV.

Bandag in Lanklaar maakt rubber dat gebruikt wordt voor de productie van banden. Het bedrijf behoort tot de Bridgestone-groep en telt 120 arbeiders en zowat 30 bedienden. De aanslepende onderhandelingen over nieuwe werkvoorwaarden hebben de arbeiders ertoe aangezet om tot prikacties over te gaan.

“Het werk wordt niet neergelegd, maar per ploeg wordt de productie een uur stilgelegd”, aldus Kellens. “De arbeiders doen ook langzaamaanacties in de fabriek.”

Volgens Kellens hebben de vakbonden al vier keer rond de tafel gezeten met de directie, maar werden de voorstellen telkens afgewezen. “We worden intussen niet meer uitgenodigd voor een gesprek”, gaat Kellens verder. “De besprekingen zitten vast. Daarom dat we overgingen tot actie.” Maandag om 16 uur hebben de arbeiders beslist om de prikacties te starten.

Een stakingsaanzegging werd een week geleden al ingediend, maar van een staking is nog geen sprake. “We willen de directie nog een kans geven om over te gaan tot overleg”, klinkt het.

Bij Bandag was dinsdag niemand bereikbaar voor commentaar.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer