Twee rijstroken op Ring urenlang versperd door vloeibare siliconen: ook hinder tijdens ochtendspits

Op de Antwerpse ring zijn richting Nederland sinds dinsdag 16.45 uur twee rijstroken versperd tussen Berchem en Borgerhout, nadat een vrachtwagen er een deel van zijn lading vloeibare siliconen verloor. Het gaat om een erg moeilijk op te kuisen product. In Borgerhout zijn ook de op-en afrit richting Nederland afgesloten. Opvallend: laat in de avond stonden tientallen vrachtwagens op de pechstrook.

doro

“Vloeibare siliconen zijn op de weg een erg glad goedje en bovendien moeilijk op te kuisen”, zei Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum vroeg op de avond nadat een vrachtwagen rond 16.45 uur een vrachtwagen een noodstop uitvoerde. Daardoor raakte een deel van de lading verpletterd door de rest die naar voren schoof in de container. “De vrachtwagen in kwestie staat bovendien op de pechstrook en de lekkende lading zal met speciaal materieel moeten afgeladen worden.”

Dinsdagochtend zijn de rijstroken nog steeds versperd. De brandweer en civiele bescherming hebben het wegdek al op verschillende manieren schoon proberen te maken, maar het gaat om een bijzonder moeilijk schoon te maken product. Zo werden er verschillende tankwagens opgeroepen om de weg proper te spuiten, maar omdat het een substantie is die gevels waterdicht moet maken, lijkt dat - voorlopig - geen optie.

© BFM

IJspiste

Onze fotograaf ter plaatse vertelde dat het wegdek er als een “ijspiste” aanvoelt. “Alle betrokken diensten zijn nu hard aan het doorwerken om een oplossing te vinden”, zei Bruyninckx dinsdagavond. “Het zou kunnen dat de weg vannacht al kan worden vrijgemaakt, maar we kunnen niet uitsluiten dat er tijdens de ochtend nog hinder zou kunnen zijn. We volgen de situatie nauwgezet op.”

Door het ongeval zijn ook de op- en afrit in Borgerhout afgesloten richting Nederland. “Door het incident is er ook hinder in de binnenstad. Het is aanschuiven van de Plantin en Moretuslei tot aan het Stadspark. Stel je vertrek nog even uit als het kan”, meldde de Antwerpse politie eerder op de avond. Ook het bus- en tramverkeer liepen door het ongeval op de Ring vertraging op in en rond de stad.

Tientallen vrachtwagens

Rond 22 uur was het nog altijd lang aanschuiven op de Ring richting Nederland. Toen de file achter de rug was, viel het op dat tientallen vrachtwagens op de pechstrook stonden. Mogelijk hadden de bestuurders zich tijdens de file aan de kant gezet om de rij- en rusttijden te respecteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER