Luchtballon verstoort treinverkeer tussen Gent en Antwerpen

© Bert Foubert

Het treinverkeer tussen Gent en Antwerpen is vrijdagavond verstoord omdat een luchtballon een bovenleiding raakte ter hoogte van Waasmunster. Dat melden de NMBS en de hulpdiensten.

De NMBS bevestigt het nieuws op Twitter. Het treinverkeer zal tot het eind van de dienst vrijdag verstoord zijn tussen Gent en Antwerpen. Tussen Gent en Lokeren is er een treindienst, tussen Lokeren en Sint-Niklaas rijden bussen. Tussen Sint-Niklaas en Antwerpen rijden er wel opnieuw treinen. Er worden ook treinen omgeleid via Dendermonde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De luchtballon is vrijdagavond opgestegen in Lochristi. Het incident gebeurde omstreeks 19 uur tussen Lokeren en Sint-Niklaas, meldt NMBS-woordvoerder Bart Crols. De luchtballon kwam naast de sporen terecht, maar veroorzaakte schade aan een bovenleiding. Delen van de ballon moeten van de bovenleiding verwijderd worden. Het is niet duidelijk of de inzittenden gewond zijn geraakt.

Op de Grote Markt van Sint-Niklaas startte vrijdagavond de jaarlijkse Vredesfeesten, waarbij traditioneel tientallen heteluchtballonnen opstijgen. De organisatie benadrukt dat die ballonnen allemaal in de richting van Antwerpen zijn gevlogen en dus niet betrokken zijn bij het incident.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen