Georges Ibrahim Abdallah met zijn advocaat Jacques Verges tijdens het proces in 1986.
Volledig scherm
Georges Ibrahim Abdallah met zijn advocaat Jacques Verges tijdens het proces in 1986. © AFP

Belgisch comité vraagt vrijlating van "oudste politieke gevangene in Europa"

Een Belgisch comité vraagt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders om bij de Franse autoriteiten aan te dringen op de vrijlating van Georges Ibrahim Abdallah, een Libanese militant die sinds 1984 achter de tralies zit en tot levenslang is veroordeeld wegens betrokkenheid bij de moord op twee diplomaten.

6 reacties

  • chris van de velde

    6 jaar geleden
    Zou zulk een comité niet beter ijveren voor een amnestie voor de nabestaanden van oorlogsmisdrijven? Wat hebben (klein)kinderen van deze misdadigers te maken met de misdrijven? Waarom moetden dergelijke straffen generaties treffen? De kinderen van Dutroux zijn toch ook geen misdadigers?
  • Roland Louf

    6 jaar geleden
    Justitie is er niet voor rechtvaardigheid maar voor orde in de maatschappij ,dit is zo!als het vonnis rechtvaardig blijkt is dit toeval echt waar!
  • Paul Philippaerts

    6 jaar geleden
    Politiek gevangene, dat zijn toch moordenaars. Schaf die hypocriete wetten eens af waarbij de straf uitgesproken door de rechter gemanipuleerd wordt dat het een aard heeft. Vader moeder en zuster vermoord en na drie jaar vrij. Geweldige justitie in belgie. De ouders en de zus danken justitie.
  • Nathalie Landtsheer

    6 jaar geleden
    "Wij weigeren eindeloze straffen voor politieke gevangenen, vooral omdat nieuwe antiterreurwetten onze vrijheden bedreigen", zo stelt het comité. Dan is alles toelaatbaar...
  • Bjos Mia

    6 jaar geleden
    Levenslang moet zijn : tot de dag dat je de pijp uitgaat! Geen genade voor deze laffe terrorist.
  1. Brengt boze buurman paardenevents in Waregem in gedrang? "Als het aan ons ligt, worden alle wedstrijden met elektronische muziek hier afgeblazen”
    PREMIUM

    Brengt boze buurman paardene­vents in Waregem in gedrang? "Als het aan ons ligt, worden alle wedstrij­den met elektroni­sche muziek hier afgeblazen”

    Het conflict tussen een buurman en Sport Vlaanderen over evenementen op de terreinen in Waregem escaleert. Vorig jaar dwong de buurman met succes de annulering van jumpingwedstrijden af wegens geluidsoverlast. Dit weekend staat een dressuurwedstrijd gepland, terwijl de vergunning eigenlijk nog ontbreekt. Volgens zijn advocate Griet Cnudde zijn de activiteiten storend en illegaal. “Maar telkens onze aanvraag wordt goedgekeurd, tekent dezelfde buurman beroep aan...”, klinkt het bij Sport Vlaanderen.
    Waregem
  2. Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”
    PREMIUM
    UPDATE
    6

    Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehou­den in Berlijn: “Groothan­de­laar van coke”

    “Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heeft hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten en pannen.’ Of zo beweert hij tenminste.
    Antwerpen, Stabroek