© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tachtiger maakt lelijke val door vergeten ijzerwerk

“Vergeten we de oudjes niet te veel?” Dat vraagt de Mechelse Liliane Stynen (83) zich af. De dame maakte een lelijke val in de Varkensstraat, waar vergeten ijzerwerk gevaarlijk uit de grond steekt. Schepen Backx roept op om zulke issues meteen te melden.

Marijn Sillis, Sven Van Haezendonck

De 83-jarige Mechelse ziet er niet uit. Haar ogen zijn bloeddoorlopen, op haar voorhoofd pronkt een stevige buil en haar kaken vormen een pallet aan kleuren. Het is het gevolg van een pijnlijke valpartij eerder deze week. Op weg naar huis moest ze in de Varkensstraat even uitwijken voor een auto, waarna ze over een stuk ijzer struikelde.

"Een aantal jaren geleden stond er een hekwerk rond die lantaarnpaal. Maar na een aanrijding is dat weggenomen, met nog twee overblijfsels uit de grond. Kunnen die dan echt niet weg? Wie een beetje rondkijkt, ziet zulke dingen wel vaker", vertelt Liliane. "Ik ga vaak wandelen, net om fit te blijven. Maar het wordt almaar gevaarlijker."

Schepen van Openbare Werken Christiaan Backx (N-VA) betreurt het voorval. “Ik vind het heel erg voor de dame dat ze zo gevallen is”, zegt Backx. “Dit kan en mag niet gebeuren. Zo’n uitstekend stuk is inderdaad gevaarlijk. Ik heb het voorval al doorgegeven aan de bevoegde diensten. Om het te onderzoeken en zo snel mogelijk op te lossen. Ik roep de Mechelaar ook op om zulke zaken meteen te melden, dan maken we daar snel werk van.”

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER