© Bert Foubert

Treinverkeer tussen Gent en Antwerpen verstoord door luchtballon

Het treinverkeer tussen Gent en Antwerpen is vrijdagavond verstoord omdat een luchtballon een bovenleiding raakte ter hoogte van Waasmunster. Dat melden de NMBS en de hulpdiensten.

De NMBS bevestigt het nieuws op Twitter. Medewerkers van Infrabel zijn bezig met de verwijdering van de luchtballon. Het is nog niet duidelijk hoe lang de hinder zal aanhouden, maar het treinverkeer is wel verstoord in beide richtingen. Zowel in de stations van Gent als in Sint-Niklaas zijn de reizigers gestrand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De luchtballon is vrijdagavond opgestegen in Lochristi. Het is nog niet duidelijk hoe het komt dat hij in Waasmunster verstrikt raakte in de elektrische bovenleiding van de spoorweg. Mogelijk speelden de slechtere weersomstandigheden, donkere wolken en lokale buien, de luchtballon parten.

Op de Grote Markt van Sint-Niklaas startte vrijdagavond de jaarlijkse Vredesfeesten, waarbij traditioneel tientallen heteluchtballonnen opstijgen. De organisatie benadrukt dat die ballonnen allemaal in de richting van Antwerpen zijn gevlogen en dus niet betrokken zijn bij het incident.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER