Pro-Piet-activisten wierpen afgelopen zaterdag op de A7 bij Joure een blokkade op voor de bussen van actiegroep Stop Blackface.
Volledig scherm
Pro-Piet-activisten wierpen afgelopen zaterdag op de A7 bij Joure een blokkade op voor de bussen van actiegroep Stop Blackface. © ANP

Gaat het er niet een beetje over? Fans van Zwarte Piet riskeren erg zware straffen in Nederland

Zwarte PietHet is maar zeer de vraag of de Nederlandse fans van Zwarte Piet die de bussen met anti-Piet-activisten dit weekend op de snelweg blokkeerden, er met 'slechts' een geldboete vanaf komen. Er staan immers véél zwaardere straffen op het versperren van een snelweg: van celstraffen tot negen jaar tot boetes die oplopen tot 76.000 euro.

42 reacties

  • Rudi Somers

    6 jaar geleden
    Bij een file ook kop en staart botsingen? Het word hoog tijd dat er wat strenger word gekeken bij het afnemen van rijexamens,of zit gewoon iedereen te slapen achter het stuur? Nee ik vergat het ze zitten met hun mobiele telefoon te prutsen.
  • Jos Vermeulen

    6 jaar geleden
    Dit gaat nergens meer over. Er is zelfs geen discussie... enkel voor en tegen... en geen van beide partijen denk logisch of redeneerd diplomatisch.
  • Mohamed Nejjari

    6 jaar geleden
    Het gaat hier niet over pro of contra zwarte piet. Het gaat hier over mensenlevens in gevaar brengen door die blokkades en bijgevolg ongevallen die veroorzaakt zijn. Toch niet meer dan logisch dat ze vervolgd worden?
  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Voor of tegen zwarte piet, je blokkeert een snelweg niet! Moest ik door die pummels in de file staan of erger nog een ongeluk krijgen, ik zou er ook niet mee kunnen lachen... Een boete is dan ook volledig terecht.
  • Patrick Weyers

    6 jaar geleden
    Ik wil gerust een bijdrage leveren aan dat fonds voor die boetes te betalen. Meer van dat. Laat maar zien dat we het beu zijn om telkens opnieuw te moeten toegeven.