De deserterende soldaat kan maar net op het nippertje uit de auto springen en wegvluchten.
Volledig scherm
De deserterende soldaat kan maar net op het nippertje uit de auto springen en wegvluchten. © rv

Dramatische beelden van achtervolging en redding deserterende Noord-Koreaanse soldaat

GRENS NOORD-/ZUID-KOREAHet commando van de Verenigde Naties in Korea (UNC) heeft beelden vrijgegeven van de ontsnapping, achtervolging en redding van de Noord-Koreaanse soldaat die op 13 november zijn land ontvluchtte.

36 reacties

  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Ik ben het eens met Fille van de Foor.Dit was het eerste wat bij mij opkwam toen ik de beelden zag.In elk geval heeft Amerika nu toch een 'oorlogsdaad' kunnen vaststellen. Ze hebben er lang moeten over nadenken maar het is hen toch weer gelukt.Amerikaanse propaganda,meer niet.
  • Armand Smekens

    6 jaar geleden
    @Fille van de Foor: Nog nooit gehoord van de "middelen" die aan weerszijden van die lijn worden ingezet om mekaar voortdurend in de gaten te houden?
  • Joël Hendrickx

    6 jaar geleden
    Respect voor die kerel, mijn medeleven voor zijn naasten die waarschijnlijk een hellebestaan tegemoet zien. Hopelijk wordt hij het grote voorbeeld voor de Noord Koreaanse onderdrukte bevolking. Moet de wereld schrik hebben van een zgn supermacht als men er nog niet in slaagt vanop schietkraanafstand met een overmacht aan supergetrainde grenswachters één man dood te schieten? Wanneer, hoe en door wie wordt hier eindelijk eens een einde gemaakt aan dit mensonterende schrikbewind?
  • Fille van de Foor

    6 jaar geleden
    En niemand die zich de vraag stelt hoe men dit alles heeft kunnen filmen, vanuit verschillende camerastandpunten dan nog wel en van een afstand van zo'n 4km (= de breedte van de gedemilitariseerde zone). Ongetwijfeld het zoveelste staaltje van VS-propaganda dat de simpelen van geest slikken als zoete koek.
  • censor

    6 jaar geleden
    diene mens heeft chanche...gelukkig hebben ze hem niet opgepakt die noord koreanen...de rest van zijn leven zou een hellegat zijn.