TEST: Zou jij met de nieuwe regels nog slagen voor je verkeersexamen?

Het verkeersreglement zou voor niemand al te grote geheimen mogen hebben. Dat wordt toch van je verwacht, wanneer je naar het examencentrum trekt voor je theorie- of praktijkexamen, maar natuurlijk ook dagdagelijks wanneer je je in het verkeer begeeft. Toch blijken veel mensen een aantal verkeersregels niet goed te kennen. Het Laatste Nieuws en het verkeersveiligheidsinstituut Vias maakten deze test: zou jij nog slagen voor je verkeersexamen?

72 reacties

  • André Miechielsen

    6 jaar geleden
    Deze test is maanden geleden ook al verschenen, alleen heb ik hem direct herkent aan zijn dubbelzinnigheid zoals bv het antwoord " paardenkarren". Visa maak eens een duidelijke test dan zal elke chauffeur met glans slagen, ook op de recentere verkeersregels.
  • Annie Darden

    6 jaar geleden
    Marc, denk er aan, als je geluk hebt wordt je later ook een Benidorm bastaard ! Wij rijden veel meer met aandacht dan de jonge autobestuurders !!!
  • andre Dewilde

    6 jaar geleden
    Hahahaha, nog niets opgevallen ?? onderaan al de reactie's ? " Op zoek naar de goedkoopste autolening ? "
  • Jean Schoups

    6 jaar geleden
    Producenten van verkeersborden, rijscholen en ministers en politici die zich onledig houden met de (im)mobiliteit zijn één grote graaiende clan. Het is niet omdat je nu met een rijbewijs ook achteruit kan parkeren bij je supermarkt dat je je voertuig onder controle hebt ... hetgeen dagelijks duidelijk wordt bij de talrijke verkeersongevallen!
  • Jozef Van Vaerenbergh

    6 jaar geleden
    Kafka in aantal zeer dubieuze verkeersborden. Men vergeet dat een bord op een fractie van een seconde moet herkenbaar zijn. Heel verontrustend deze evolutie van de meest zinloze borden.