BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nieuwe masteropleidingen om leraar te worden al vanaf 18 jaar

Op initiatief van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft de Vlaamse regering tien educatieve masteropleidingen goedgekeurd. Daardoor zullen 18-jarigen vanaf het academiejaar 2019-2020 ook aan de universiteit kunnen kiezen om leraar te worden via een educatieve master. Het gaat om nieuwe opleidingen aan de universiteit in verschillende domeinen zoals wetenschappen, talen en economie die via afstudeerrichtingen leraars in bijvoorbeeld wiskunde en economie zullen opleiden.

7 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Als men al kandidaten vind vandaag is dat de uitzondering op de regels dat zijn diegenen met volledige overtuiging en inzet en zij zijn vandaag een minderheid geworden de rest is het beu want bij iedere nieuwe coalitie veranderd men de spelregels want de politieker moet zijn stempel kunnen drukken en kunnen zeggen kijk eens ! en dan is men verwonderd ?
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    In mijn tijd bestond de normaalschool waar je op 16 naartoe kon voor kleuteronderwijs, lagere school en regentaat. Van deze structuur hadden alle politieke ezels moeten afblijven. Crevits denkt nu het warm water uit te vinden.
  • Ferdinand Nuyts

    6 jaar geleden
    Waarom niet in de kleuterklas er mee beginnen?
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Een goede vooruitgang! Mensen van 18 - 20 jaar hebben immers een immense mensenkennis en een zeer grote levenservaring om gedurende 8 maanden per jaar door te geven aan de jeugd van heden.
  • Marie Vandam

    6 jaar geleden
    Denkt die echt dat dat meer leerkrachten gaat aantrekken??er zitten er kweet ni hoeveel thuis en voor die dat denken dat je 3.5 maand verlof hebt vergeet het maar kom maar eerst is in het onderwijs werken als u kritiek heeft..dan zal u daarna wel heel anders praten!