Links: slachtoffer Jelle Van Bouwel. Rechts: Sam V.D.
Volledig scherm
Links: slachtoffer Jelle Van Bouwel. Rechts: Sam V.D. © repro Wiggenraad

Twintiger steekt Jelle (28) dood met schroevendraaier in centrum van Turnhout: vier jaar cel

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft de 23-jarige Sam V.D. tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar veroordeeld voor een dodelijke ruzie in het centrum van Turnhout. Hij stak zijn slachtoffer Jelle Van Bouwel (28) uit Malle daarbij met een schroevendraaier in het hoofd. Het slachtoffer lag enkele maanden in coma, maar overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen.

15 reacties

  • Lia Schuijt

    6 jaar geleden
    Ja natuurlijk we lopen allemaal met een schroevendraaier op zak on ons te verdedigen. Wat een onzinstraf weer omdat t zo in de wet staat. Iemand die met een schroevendraaier op zak loopt weet dat dit een steekwapen is dus doodslag. Wat een kiekespel is de rechterlijke macht toch
  • Anny Bollens

    6 jaar geleden
    Nogmaals veel te weinig! Dit zou in America niet waar zijn! En hij had toch een schroevendraaier op zak, dus!
  • Filip Vanlaeken

    6 jaar geleden
    Ons gerecht is een lachertje. Ik schaam mij om haar gebrek aan daadkracht. Als het al geen procedurefouten zijn krijg je een flutstraf, die ze dan geeneens moeten uitzitten. Triestig en vooral voor alle slachtoffers die nog komen zullen omdat er geen afschrikkingseffect is.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Lijkt me een iets te zware straf voor iemand die alleen zijn vriendin wil verdedigen en na het incasseren van een kopstoot, in een opwelling een schroevendraaier pakt en toesteekt. Maar ja, uw winkel mag je verdedigen maar uw vriendin blijkbaar niet.
  • Louis Vanden Boir

    6 jaar geleden
    De slachtofferrol van het slachtoffer wordt hier wel in de verf gezet maar het feit dat hij de vriendin van het slachtoffer belaagde wordt hier gemakkelijkheidshalve vergeten. Kenden zij mekaar niet voor de feiten?