Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Welk type alcohol je drinkt, bepaalt of je vrolijk of sentimenteel wordt

Wetenschappers onderzochten via een internationale enquête het verband tussen verscheidene alcoholsoorten en de gevoelens die ze genereren bij de consument. Blijkt dat er inderdaad een link te vinden is tussen wát je drinkt en of je daar vrolijk dan wel overdreven sentimenteel van wordt.

14 reacties

  • DennisEijs

    4 jaar geleden
    Ik ben niet zo'n alcohol drinker, maar als ik alcohol drink dan bemerk ik dat ik van (sommige) witte wijnen vrolijker wordt, hoe het komt? Bier is echt lekker voor de dorst. En voor de rest, Grand marnier en Pina colada. Heel af en toe.
  • Rene Dannau

    6 jaar geleden
    een zatlap die agressief is heeft gewoon minder remmingen als die zat is en laat zijn ware aard zien, die hebben gewoon een kort lontje en met wat drank is het gewoon korter. naarmate deze ouder wordt zal het lontje nog korter worden en zal deze steeds meer alcohol nodig hebben en steeds vlugger aan de kook geraken.
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Ik aanzie het als 'medicamentjes' :)
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Ik geef grif toe dat ik niet tegen alcohol kan. Ik raad het ook af aan mensen die aan depressie lijden, het maakt het erger, ik spreek uit ervaring.
  • Vera Bloks

    6 jaar geleden
    Bij mij klopt dit. Van rode wijn val ik in slaap, witte wijn, champagne en sterkedrank doen me niks, en alleen van cachaca en aperol word ik vrolijk/tipsy!