Photo by Sylvanus Urban on Unsplash
Volledig scherm
© Photo by Sylvanus Urban on Unsplash

Hoe de suikerindustrie jarenlang een studie achterhield om negatieve gezondheidseffecten te verdoezelen

Er is een studie uit de jaren zestig opgedoken die aantoont dat suiker wel degelijk slecht is voor onze gezondheid, alleen werd het onderzoek door de suikerindustrie vijftig jaar lang achtergehouden. De suikerlobby financierde het onderzoek zelf, maar stopte daar vlak voor de afronding abrupt mee. Dat schrijven onder andere The Guardian, Business Insider, The Verge en National Public Radio. 

20 reacties

  • Bart Van der Elst

    6 jaar geleden
    Al een chance hebbe ze zero-sugar uitgevonde. En binne nog is 50jaar wete we dan dat we nu al wiste dat ook die zoetstoffen ook slecht zijn voor onze gezondheid
  • jan vanreeth

    6 jaar geleden
    door de schuld van de suikerindustrie, waarbij in zowat ALLE voedingsprodukten suiker wordt toegevoegd, heb ik mezelf verplicht om zelf mijn mayonaise te maken, mijn eigen brood te bakken, mijn eigen ketchup te maken ... ik kan zo nog wel 'n uurtje verder schrijven...
  • Artuur Lemmens

    6 jaar geleden
    Zeer stout van Kellogs, Danone, Coca-cola, nestle.....
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    eens zondigen mag best, zolang het niet dagelijkse gewoonte gaat worden. Ben zelf fervent sporter, en gek op chocolade.
  • Carla Van Geel

    6 jaar geleden
    Teveel snoep is slecht maar frisdranken met in één blikje 8 klontjes suiker erin verstopt door een ingrediënt dat juist die zoetigheid maskeert zorgen er voor dat de hersenen naar nog meer suiker vragen, zoals alle verslavingen dus. Ook in klaargemaakt voedsel zit het vol suiker zonder we het proeven. Bijna alles wat mensen lekker vinden en terug kopen komt door die onbewuste drang naar meer suiker.