Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Schauvliege wil roken in auto in bijzijn van kinderen verbieden

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) wil het roken in auto's met kinderen verbieden als de federale regering geen initiatief neemt. Schauvliege volgt daarmee het voorbeeld van haar Waalse collega en kreeg steun van alle partijen in het Vlaams parlement.

207 reacties

  • Andy De Schieter

    6 jaar geleden
    Diegenen die willen roken, zullen roken. Rijden met de gsm aan het oor blijft men ook doen.
  • Chris V

    6 jaar geleden
    Ik vind dat de regering dit niet mag verplichten. Ok, toegegeven, ik ben ook voor het feit om niet te roken in de auto met kinderen erbij, maar ik wens nog steeds zelf te kiezen wat ik doe. Dat moet niet opgelegd worden. Gewoon gezond verstand hebben is genoeg.
  • krindl

    6 jaar geleden
    een verstandige ouder doet dit nu al….met reden…maar dan dit voorstel : wie gaat dit controleren ? Jullie (wetstraat) blijven nu al allemaal op jullie burooke zitten om nieuwe regels uit te vinden en nog en nog en nog …wie gaat controleren ? Wees realistisch !!
  • Tammy Ava

    6 jaar geleden
    Ben zelf WEL roker en ben hier zeker voorstander van. Net zoals buiten roken en als je buiten rookt proberen om er steeds voor te zorgen dat anderen geen last hebben van mijn rook. Roken is mijn keuze en daar probeer ik zo min mogelijk mensen mee lastig te vallen. Bij ons noemden ze dat vroeger gewoon respect voor uw medemens.
  • Tom Haezebrouck

    6 jaar geleden
    Velen beginnen hun zin met ik ben een niet roker en heb geen problemen met roken in de auto. Dikke zever is dat want ik moet de eerste niet roker nog tegenkomen die dit zegt.