BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Op tijd beginnen met marge van acht minuten: loketbedienden NMBS gaan dan toch niet staken

Er komt dan toch geen staking bij de loketbedienden van de NMBS in Brussel. Ze waren boos omdat de directie sinds begin deze maand eiste dat ze stipt op tijd hun dienst zouden aanvatten. Nu is een marge van acht minuten ingebouwd, bevestigt de socialistische vakbond.

22 reacties

  • frank van puymbroeck

    6 jaar geleden
    waar zijn ze mee bezig, om 6.00 beginnen is om 6.00 beginnen.
  • Rania Desaegher

    6 jaar geleden
    Wat mij steeds opvalt aan de loketten, is de digitale vermelding bovenaan dat ze open zijn , maar er toch geen bediende aanwezig is. Dan zijn er zogezegd 3 loketten open , maar in feite is maat één bemand . Ik heb daar eens uitleg over gevraagd en die bediende beweerde dat dit vanuit Brussel beheerd wordt en zij dit ter plaatse niet kunnen aanpassen. Vreemd toch, is dit statistiekvervalsing?
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Allee, ze hebben weer toegevingen gedaan; Een verheven volk is het die bij de NMBS werken. Zij vragen wij draaien, een dikke proficiat voor de nieuwe Ceo met uw eerste akkoord, uw hand ben je al kwijt de arm volgt nu wel.
  • Leo Bols

    6 jaar geleden
    Zijn de vertragingen geen gevolg van te laat komen op het werk, in plaats van omgekeerd. Hoe kan je ooit stiptheid van openbaar vervoer garanderen in België als vakbonden iedere keer hun macht willen bewijzen en het land lam leggen. Dan is iedereen 8x 8x 8 min te laat op het werk...
  • Marc KERKHOFS

    6 jaar geleden
    Zoiets kan alleen maar bij monopoliebedrijven die gerund worden door de overheid. Waarom wordt het salaris van deze laatkomers niet in gelijke mate verminderd? Hopelijk komt er snel concurrentie. Dan lost dit profitariaat zichzelf op.