Het kabinet van minister van Justitie Koen Geens na de betoging van 17 juni 2016.
Volledig scherm
Het kabinet van minister van Justitie Koen Geens na de betoging van 17 juni 2016. © Jan Aelberts

Loonverlies voor 'relcipiers' die kabinet Justitie kort en klein sloegen

Na de vernielingen aan het kabinet van Justitie tijdens de betoging van de cipiers op 17 juni 2016 werden vijf medewerkers van de FOD Justitie geïdentificeerd. Van de vier statutaire personeelsleden kregen twee een terechtwijzing en twee een inhouding van respectievelijk 10% en 15% van hun wedde als tuchtstraf. Dat antwoordde minister van Justitie Koen Geens vandaag op vragen van Egbert Lachaert (Open Vld) en Sophie De Wit (N-VA), die deze sancties wel echt licht vonden.

6 reacties

  • Guy Soetewey

    6 jaar geleden
    En waar blijft boete voor de aanstekers en vakbonden en hun oproerkraaiers. 100000 euro per incident en residive moet ook in rekening worden gebracht.
  • Carlo Verstappen

    6 jaar geleden
    België is wereldkampioen in het pamperen van daders, maar parkeer u niet verkeert dan weten ze u te vinden, want dat is er echt over, dat doe je niet.
  • Eric Vanquickelberghe

    6 jaar geleden
    Straf is veel te licht.
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    De straf is niet in verhouding tot de aangerichte schade. Onmiddellijk C4 en de schade volledig vergoeden. Ook ontzetting uit de pensioenrechten. Er zijn er al voor minder uit de pensioenrechten ontzet. Oa de sm rechter die niets anders deed als de wensen van zijn echtgenote inwilligen.
  • Willem Janssens

    6 jaar geleden
    Zo zie je maar weer dat het strafrecht in België niet voor iedereen gelijk is en zeker niet voor diegenen die voor justitie werken !