CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert.
Volledig scherm
CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert. © BELGA

Hendrik Bogaert: "Zuid-Europese mentaliteit is via Wallonië in regering geslopen"

begroting"Ik heb de indruk dat de Zuid-Europese mentaliteit via de Club Med-landen en via Wallonië en Brussel in de federale regering is geslopen. Wij moeten als Vlaamse partijen zeggen: nee, we willen dat niet, we willen een orthodox beleid zoals in Nederland en Duitsland." Dat heeft Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V) vandaag gezegd in Terzake op Canvas.

28 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Verdoken kritiek op zijn eigen partij, het socialistisch gelaat van de regering : ‘Ik heb de indruk dat de Zuid-Europese mentaliteit via de Club Med-landen en via Wallonië en Brussel in de federale regering is geslopen. Wij moeten als Vlaamse partijen zeggen: nee, we willen dat niet, we willen een orthodox beleid zoals in Nederland en Duitsland.’
  • Fonz Ooms

    6 jaar geleden
    Natuurlijk moeten we besparen en dat kan zonder de gewone man pijn te doen ! HEEL SIMPEL ! Schaf 6, ZES, regeringen af met al hun parlementen en de daarbij rondhangende administraties, kantoren, nettovergoedingen, hoge opstappremies, hoge pensioenen en wie weet wat nog allemaal. Het gat in de begroting is weg en diegenen die zeggen dat zo een regering met alles erop en eraan weinig kost is een leugenaar. EN .... we hebben dat allemaal NIET nodig voor een klein landje, een dorp groot !
  • Guido neerinckx

    6 jaar geleden
    Bogaert heeft wel lef.Hoe staat het met de productie van zijn pralines in China? De inwoners van zijn dorp zijn nog niet vergeten dat hij 50 arbeidsplaatsen ging creeren ter plaatse ,hij kreeg daarvoor een subsidie van 7 miljoen euro.Blijkbaar waren de Vlaamse arbeidskrachten niet goed genoeg.Had misschien toch beter zijn fabriek neergepoot in Wallonie,dan had hij nog meegewerkt aan de Belgische economie.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Mr Bogaert: Zuiders profitariaat mentaliteit.. Dit was het enige juiste antwoord op vals-glimlachende Crombez, perceptie gastje bij uitstek die trachtte het ganse PS-SPa verleden in de schoenen van de NVA te schuiven. Het echte socialisme mag nooit verdwijnen, maar met zulke voorzitter..
  • Guido dyck

    6 jaar geleden
    Achiel v Acker zei " Le budzet,ça kloppe touzours".Mathot " het gat in de begroting is er vanzelf gekomen,en t gaat vanzelf weer weg",en hij vulde zijn zakken voor 4 generatiies. Van Overtveldt zegt" het budget klopt,maar europa gebruikt de verkeerde cijfers " Ik zeg " mijn budget klopt,maar ik houd niks over".Voor politiekers en banksters :let op uw portemonnee