Met deze simpele ingreep geef je die klassieke waterzooi véél meer smaak
Niks schreeuwt winter als een dampend bord waterzooi, Belgische comfort food pur sang. Om het prachtige gerecht - met een zelfgemaakte roux! - meer pit en karakter te geven, doen we één simpele ingreep. Vervang de kip door wilde parelhoen en dan: smullen!
Wat heb je nodig?
1 parelhoen
1 blokje kippenbouillon
1 wortel, in schijfjes
250 g spruiten, gehalveerd
2 uien
200 g champignons
2 stengels prei, in ringen (bewaar het groen)
250 g krielaardappelen, in partjes
scheutje room
2 el gehakte peterselie
enkele takjes tijm
40 g bloem
40 g boter
peper en zout
Zo maak je het:
1. Snipper 1 ui en pel de andere. Leg de parelhoen samen met de ui en het groen van de prei in een grote pot. Schenk er water bij tot alles onder staat. Kruid met een blokje bouillon, peper, zout en tijm en laat 1,5 uur koken. Haal de parelhoen uit het kookvocht en haal het vocht door een zeef. Pluk het vlees van de parelhoen.
2. Stoof de fijngesneden groenten aan in wat boter. Voeg het parelhoenvlees toe en giet er de bouillon bij. Voeg ook de aardappelen toe en laat pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
3. Kneed de boter met de bloem tot een koude roux. Voeg de roux beetje per beetje bij de waterzooi en roer om tot alles indikt. Voeg er de room bij. Breng verder op smaak met peper en zout. Bestrooi de waterzooi net voor het serveren met de fijngehakte peterselie.
Parelhoen op een totaal andere manier? Probeer hem dan zeker met spekjes en ananas!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
-
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. “Deze cava heeft zo’n beetje de ‘biscuit’ van de champagne”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer