Daniel Beets
Volledig scherm
Daniel Beets © RV

OPINIE over de nieuwe wapenwet: "De maatregel is een schijnvertoning. Niet de terrorist wordt bestraft, wel de brave burger"

Het is weer zover. Onder het motto "we gaan het de terroristen moeilijk maken" werd door een kleine meerderheid in de regeringspartijen een voorstel aangenomen om de aankoop en het bezit van de laders voor vuurwapens te onderwerpen aan de vergunningsplicht - de ernstige bemerkingen van enkele volksvertegenwoordigers ten spijt.

52 reacties

  • David Thijs

    6 jaar geleden
    Laten we ook alle breekijzers, boren en schroevendraaiers en hamers verbieden. Dat is erg efficient tegen inbrekers. Alleen vergunningsplichtige aannemers mogen deze nog kunnen aankopen in staatswinkels. Duh... kafka op zijn Belgisch
  • Wim Offermans

    6 jaar geleden
    50 voor wapenbezit 1 tegen. Dit klopt niet.
  • jef vermeulen

    6 jaar geleden
    mijnheer hetgeen u schrijft, kunt u hier in België op zowat alles toepassen. Telkens wordt de kleine man, de gewone burger geviseerd en gestraft. De criminelen gaan telkens weer vrij uit. België het paradijs voor de gangsters. We hebben onze eigen Paradise papers hier opgemaakt door een falende overheid.
  • Jean-Pierre Vijt

    6 jaar geleden
    Weet je dat je met een mes of hamer ook een misdaad kan plegen ! Afpakken dat keukenmes en die hamer !
  • Jean-Pierre Vijt

    6 jaar geleden
    snelheid verminderen van 70 naar 50 ,om een paar jaar nadien nog eens te verminderen naar 40 en dan een paar jaar naar 30 ,dit zo voor tot het verkeer zich beweegt tot 5 km per uur . zo komen er Meer files. Nu, de brave burger : wapen inleveren wegens hobby schietclub voorbeeld : iemand van 60 die al jaren lid is van een schietclub ,hobby Is deze een gevaar voor onze samenleving ?.