Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

"Leren programmeren wordt net zo overbodig als het leren van oud-Grieks"

Programmeervaardigheden zijn belangrijk maar de voordelen ervan worden vaak overschat. Dat zegt hoogleraar innovatie Robert C. Wolcott van de Kellog School of Management (Chicago). Volgens hem zullen mensen in de toekomst net veel minder gaan programmeren in plaats van meer.

14 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Voor creatief coderen zal er altijd wel plaats blijven. Net zoals voor het schrijven van een literair meesterwerk. En laten we hopen dat beide vormen van kunst niet verloren gaan. Maar de apps van tegenwoordig en zelfs de services van Windows10 kun je bezwaarlijk meesterwerken noemen. Dat kan waarschijnlijk zelfs beter als het door 'intelligente' software gecreëerd wordt.
  • Kenny Smets

    6 jaar geleden
    Hoe kan men leren van de geschiedenis als je de oude talen niet begrijpt? Ok niet iedereen hoeft latijn te kennen maar nutteloos is dat nu toch ook niet. Denk aan de geneeskunde, best veel Latijnse termen e. En dat zal bij programmeertalen ook zo zijn. Alles is gebaseerd op zijn voorganger dus is het nooit nutteloos om de basis of de oorsprong van ietS te begrijpen
  • Marc Wouters

    6 jaar geleden
    Het leren coderen is wel van belang. De taal is gewoon een toepassing van die logica.
  • René Schoeters

    6 jaar geleden
    Kan iemand mij uitleggen wat het nut van oud-Grieks of Latijn is! Diane misschien?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De meeste kunnen nog niet eens iets logisch formuleren of concluderen in een normale gesproken of geschreven taal. Zal er op trekken als ze daarmee de computers gaan aansturen. Formele talen - zoals programmeertalen - bestaan trouwens omdat ze niet dubbelzinnig of onduidelijk zijn.