Chef van de sterren geeft tips voor de perfecte kerstkalkoen
Een sappige, gebraden kalkoen vormt de ideale uitgangsbasis voor een heerlijk kerstdiner. Maar een flink uit de kluiten gewassen kalkoen bereiden vergt toch enige voorkennis. De Australische chef Dave Little deelde alvast zijn tips om de perfecte kerstkalkoen op tafel te toveren.
De bekende Australische chef Dave Little, die in een vorig leven de privéchef van filmproducer George Davis was, heeft in een interview met de Australische krant Daily Mail Australia tips gedeeld om de perfecte kerstkalkoen te bereiden. Volgens de chef is één van de meest voorkomende fouten bij het bereiden van een kalkoen een te korte bereidingstijd, waardoor het vlees ofwel onvoldoende of net te gaar is.
Zo hoort het wel ...
"Als je op deze manier je kalkoen bereidt, is het onmogelijk dat hij overgaar of onvoldoende gaar uit de oven komt", benadrukt de bekende chef. " Het vlees zal hierdoor buitengewoon sappig, mals en gekruid zijn en zowel de billen als de borst zullen perfect gegaard zijn."