Man bezet kraan in Brussel omdat hij uit zijn huis is gezet

De Brusselse politie heeft vanmorgen twee uur onderhandeld met een kraanbezetter. De bezetter wilde aandacht voor zijn situatie: hij is onlangs uit zijn huis gezet.

pom

Bizarre toestand, vanmorgen aan de Wetstraat in Brussel. Ter hoogte van de Europa-wijk wordt weer ferm gebouwd, dus staan daar veel kranen. Rond tien uur kroop plots een man in blauwe jas en blauwe muts in een van de kranen.

De man zette zich neer op het eerst platform. Hij greep de elektrische kabels van de kraan en legde die in een lus om zijn hals. Daarop ging hij zitten wachten tot de politie arriveerde. Die verwittigde meteen de brandweer.

Het bleek om een Britse man te gaan, die onlangs uit zijn huis is gezet. Hij wilde daartegen protesteren. Onlangs probeerde hij in Luxemburg ook zo’n actie op te zetten maar daar mislukte hij. Daarom wilde hij herkansen in de Europese wijk.

Na twee uur discussiëren met de ordediensten wilde de man uiteindelijk naar beneden komen. Hij raakte niet gewond. Zij actie zorgde wel voor veel verkeershinder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen