Claude werd slachtoffer van opmerkelijke oplichting op A12 en wil andere bestuurders waarschuwen

© ss

Een man is het slachtoffer geworden van een oplichter aan de afrit van de snelweg. De dader deed hem geloven dat zijn zieke dochter en hij geld nodig hadden voor benzine en de ferry. Om te bewijzen dat hij ter goeder trouw was, gaf hij zelfs juwelen, zijn iPhone en een visitekaartje aan Claude. Maar alles bleek vals.

Guy Stevens

Claude contacteerde de reactie van RTL om zijn verhaal te doen en andere bestuurders te waarschuwen voor oplichters die een gelijkaardige tactiek toepassen. “Ik reed op A12 en kwam van Antwerpen”, zegt hij. “Op de afrit Laken stond een grijze Mercedes met een Britse nummerplaat met vier pinklichten op. Een deftig geklede man, heel proper, stond haast op de snelweg noodsignalen te maken met zijn armen. Hij wilde echt een auto tegenhouden.”

Omdat Claude ervaring had met autopech, stopte hij. “Ik zou toen ook blij geweest zijn als er iemand gestopt was om mij te helpen. De man kwam nu meteen naar mij toe. Hij vertelde dat de man in het Frans uitlegde dat hij met zijn zieke dochtertje zo snel mogelijk naar huis moest. Het was een noodgeval. Hij zette zich neer en smeekte me om geld, want hij had geen portefeuille bij en dus geen geld voor benzine en de ferry.”

300 euro

De brave bestuurder gaf hem dan maar 300 euro. “Mijn hart brak toen ik het kind zag. Ik ben zelf ook vader, dus heb ik het gedaan. Maar ik heb wel iets in ruil gevraagd, om zeker te zijn dat ik het geld zou terugkrijgen. Hij gaf me zijn iPhone 7, een visitekaartje met zijn gegevens, zijn gouden ketting en een gouden halsketting. Hij zou me een e-mail sturen en het geld overschrijven. Daarna zou ik zijn spullen terugsturen. Hij was zo blij. Inch’Allah, zei hij, en weg was hij.”

Het zou het laatste zijn dat Claude van de man hoorde. Na enkele dagen zonder nieuws bekeek hij de spullen van de man eens goed. “De iPhone werkte niet, hij was vals. Ook de halsketting en het horloge bleken niet uit echt goed te zijn en de gegevens op het kaartje waren vals.”

De man, die zogezegd Nasar Ali Ahmad heette en voor de Britse firma Import Export Aracarbi werkte, was een oplichter. “Ik rij met een Porsche Cayenne, daarom zal hij me tegengehouden hebben.”

Bij de politie reageren ze niet verrast. “Dit is niet de eerste keer, zeiden ze me toen ik klacht ging neerleggen. Het valt nog voor langs snelwegen.”

U bent gewaarschuwd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen