© Filip Eerdekens

Cursisten Basiseducatie LiMiNo gaan terug in de tijd

Cursisten van Basiseducatie LiMiNo maakten op woensdag 25 oktober een uitstap naar het Radiomuseum in Overpelt. Liefhebber en kenner Jo Ruffini verzamelt er authentieke toestellen zoals radio’s, televisies en platenspelers. Het bezoek kaderde in een lessenreeks over actualiteit en media.

Filip Eerdekens

De groep van zes dames en de lesgever van Basiseducatie LiMiNo kregen van Jo Ruffini een interessante en nostalgische rondleiding. Hij verbaasde de cursisten onder andere met de geschiedenis van de radio, de voorloper van de wasmachine en de allereerste televisie uit het begin van de twintigste eeuw.

De cursisten volgden een reeks van tien lessen over actualiteit en media. Elke woensdagvoormiddag kwamen ze samen in het Dommelhof in een aangename groepssfeer. Ze kregen van de lesgever opdrachten die hen leren kijken naar en nadenken over wat er in de wereld gebeurt. Iedere week koos een cursist een eigen actueel onderwerp uit waarmee ze de les startte, zoals een krantenknipsel over Noord-Korea of een artikel over co-housen. Dat lokte vaak boeiende discussies uit.

Het bezoek aan het Radiomuseum vervoerde de cursisten dan weer terug in de tijd en toonde hoe men vroeger nieuwsberichten verspreidde. Verder werkten de cursisten vaak in groepjes en soms met de computer aan opdrachten rond bijvoorbeeld mediagebruik of fake news. De groep schreef ook een eigen artikel voor regionale kranten. De lessenreeks was voor de cursisten een succes en een leerrijke ervaring.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer