© Archief Sergi Reboredo

Truiense drugsfamilie krijgt 75 maanden cel

Een Truiense vader (58), zijn twee zonen van 29 en 27 plus de dochter van 28 hebben donderdag in Hasselt een celstraf van in totaal 75 maanden gekregen. Vanuit hun woning in de Clockhemstraat in Sint-Truiden voorzagen ze een batterij van Truiense junks van drugs. Spilfiguur was de jongste zoon van het gezin dat zich in het marginale milieu situeert.

GeHo

“Iedereen in Sint-Truiden weet dat je bij hem moet zijn voor drugs”, klonk het in de rechtbank. Een huiszoeking op 30 juni was goed voor 300 gram speed, 150 gram marihuana, 156 xtc-pillen, gsm’s en geld. De benjamin van de familie verkocht de drugs en zijn familie deed actief mee. De broer voorzag de klanten van marihuana, de vader deed de drugs in zakjes en de zus hielp de klanten als er niemand thuis was en bracht het cash geld naar de bank.

Het handeltje duurde ongeveer een jaar. De vader, die beperkte intellectuele capaciteiten toegemeten kreeg, bleef echter gewoon voort doen toen zijn jongste zoon achter de tralies belandde. De politie betrapte hem twee weken later op heterdaad. Verschillende afnemers werden verhoord en daar bleken ook twee minderjarigen bij te zitten.

De vader en jongste zoon kregen elk 24 maanden cel plus 8.000 euro boete en de onmiddellijke aanhouding is voor het duo gevorderd. De dochter en andere zoon kregen 12 en 15 maanden met uitstel op voorwaarden dat ze afkicken, werk zoeken en weg blijven uit het drugsmilieu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer