Maarten speelt "Cars 3: Vol gas voor de winst" het liefst tegen iemand anders, met de splitscreen.
Volledig scherm
Maarten speelt "Cars 3: Vol gas voor de winst" het liefst tegen iemand anders, met de splitscreen. © Karl De Rycke

Mijn zoon van 6 wil voor het eerst videogames voor Sinterklaas. We zochten en vonden er geschikte

Games"Hier papa, dit speelgoed wil ik graag van Sinterklaas krijgen." Mijn zesjarige zoon overhandigt me meteen drie boekjes vol speelgoed - herkenbaar? - waarin hij van alles heeft aangekruist. En daar staan voor het eerst een hoop games bij. Dilemma: doen of niet? Is het niet wat vroeg om hem te laten gamen? Eigenlijk wil ik zelf ook wel een PlayStation 4. Maar zijn er wel geschikte spelletjes op PS4 voor jonge kinderen? Ik zocht en testte er enkele samen met mijn kinderen uit. 

7 reacties

  • sjaak vanslembrouck

    6 jaar geleden
    @Roeland "voor kinderen een PC of een Switch, een PS of Xbox zijn meer gericht op echte, oudere gamers." tzal wel omgekeerd zijn, console spelers zijn over het algemeen veel minder hardcore gamers dan PC gamers. Consoles zijn de babystapjes in de gaming wereld.
  • sjaak vanslembrouck

    6 jaar geleden
    Pfff, moeten ze daarmee beginnen ? Op die leeftijd speelde ik age of empires. Op die manier meer geschiedenis door geleerd dan in school en ook nog eens wat strategie.
  • Petita De Kleine

    6 jaar geleden
    Allez, een aantal moraalridders hier onder gaat anderen weer vertellen wat ze wel en niet moeten doen...
  • Roeland Kenis

    6 jaar geleden
    Hier hebben de zoons (5 en 7) een Nintendo Switch met Lego Undercover, Mario Kart, Farming Simulator en Splatoon. Koop voor kinderen een PC of een Switch, een PS of Xbox zijn meer gericht op echte, oudere gamers.
  • Jan Crijns

    6 jaar geleden
    geef hem een (spel) pc zoals de schrijver had vroeger. Je kan even goed met een (xbox) controller gamen op een pc, en met Steam en Good Old Games heb je een gigantische wereld aan games (bv voor kinderen: Yooka-Laylee) . Plus pc's kan je bv eens in het jaar een upgrade geven ipv een heel nieuwe console te moeten kopen