© Youtube Disney België

Moeder wil ban op populair sprookje: “Ongevraagde kus van prins is seksueel misbruik”

Met de hashtag #MeToo en het schandaal rond Bart De Pauw is seksueel misbruik momenteel een veelbesproken thema. Een Britse moeder gaat echter nog een stapje verder, want ze heeft de school van haar zoontje gevraagd om niet langer het sprookje van Doornroosje voor te lezen.

lmas

Sarah Hall stoort zich namelijk aan de kus waarmee de prins Doornroosje wakker maakt. Deze zou volgens haar ongevraagd geweest zijn en daarom een vorm van seksueel misbruik zijn. “Seksueel gedrag en toestemming daarvoor is een belangrijk onderdeel in het sprookje van Doornroosje”, aldus Sarah. “Ik heb de verborgen boodschap pas opgemerkt sinds de hele ‘MeToo’-discussie, maar dit toont hoe diepgeworteld dit soort gedrag zit in onze samenleving.”

De moeder van twee vraagt de basisschool niet om het sprookje volledig te bannen, maar het op te voeren als een “controversieel onderwerp dat enkel door oudere leerlingen en studenten besproken mag worden”. De school zou voorlopig nog niet gereageerd hebben.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer