In 'Allah in Europa' was te zien hoeJan Leyers op de moslimbeurs in Antwerp Expo in mei 2016 de hand schudde van de dubieuze prediker Ali Houri (rechts). De Gentse imam Khalid Benhaddou (midden) stelde Houri voor.
Volledig scherm
In 'Allah in Europa' was te zien hoeJan Leyers op de moslimbeurs in Antwerp Expo in mei 2016 de hand schudde van de dubieuze prediker Ali Houri (rechts). De Gentse imam Khalid Benhaddou (midden) stelde Houri voor. © VPRO - Canvas

"Houri roept op alcohol te mijden, ik hoor mensen oproepen om vlees te mijden, gaan we hen ook de toegang tot zalen ontzeggen?”

Jan Leyers, maker van de Canvas-reeks 'Allah in Europa', liet vanavond in'De Wereld Vandaag' op Radio 1 zijn licht schijnen over de heisa die ontstaan is na de lezingen door de dubieuze islamitische predikers Ali Houri en de voormalige rapper Abid Tounssi. Zij gaven eind september de lezing ‘Van de wieg tot het graf’ in het stadhuis van Genk.

267 reacties

  • Frank De Rycke

    6 jaar geleden
    Leyers ...zou je niet beter als pater door het leven gaan ...ze hebben er tekort , maar dan denk ik ook dat we terug naar de middeleeuwen gaan ...geen muziek meer ? Maar wel straks gezang van uit dei moskee's zeker , heb al genoeg met die klokkentoren hier aan mijn deur die om het half en uur slaat de ganse nacht , al dat geloof mag hier vertrekken zeg !
  • ivo torfs

    6 jaar geleden
    Jan jij hoeft dat niet te snappen, als wij het maar doen. Ik was een fan van je maar dat is reeds fel afgenomen sinds ik een paar reportages heb gezien.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Jan Leyers heeft helemaal gelijk. NVA is compleet het noorden kwijt en slaat wild in het rond als een kip zonder kop. In onze rechtsstaat heeft iedereen het recht om te verkondigen wat hij wil, ook de grootste onzin, zolang het niet in gaat tegen de wet. Straks wil NVA ook nog de oppositie het zwijgen opleggen omdat ze dingen verkondigen waar 'de heren' het niet mee eens zijn.
  • Tim Claes

    6 jaar geleden
    Terwijl Leyers zich afvraagt wat de heisa is rond predikers die komen zeggen dat je naar de hel gaat als je naar muziek luistert, zijn er in Egypte 305 mensen vermoord omdat muziek een onderdeel is van de manier waarop ze hun geloof beleven.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Leyers moet het goed te pakken hebben. Hij pleit tegen zijn eigen winkel als we geen muziek meer mogen oren. Hoe ongeloofwaardig kun je zijn.