Vrouw (43) tijdens het joggen brutaal verkracht: na meer dan een jaar verdachte opgepakt

Er is een verdachte opgepakt voor de brutale verkrachting van een 43-jarige jogster in Vilvoorde, op 3 september 2016. Het gaat om een 44-jarige man, die door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel werd geplaatst en in verdenking gesteld voor verkrachting met foltering. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde vrijdag. De raadkamer heeft intussen de voorlopige hechtenis van de man al met een maand verlengd, aldus nog het parket, dat verder geen commentaar kwijt wil over de zaak.

gjs

De feiten vonden plaats op zaterdagochtend 3 september, omstreeks 6 uur ‘s ochtends. Het slachtoffer was die ochtend thuis vertrokken om te gaan joggen op het wandelpad Schoewer, een verlengstuk van de De Bavaylei in Vilvoorde. Ze liep in de richting van de fietsersbrug die over de Woluwelaan loopt en kruiste na een 400-tal meter verder een man die haar vastgreep. Ze werd op de grond gegooid en hevig geslagen in het aangezicht, waarbij ze ernstige verwondingen opliep. Vervolgens sleepte de dader haar mee naar een verdoken plaats waar hij de vrouw verkrachtte. Zij hield aan de feiten blijvende letsels over.

Kort na de feiten stuurde het parket Halle-Vilvoorde een opsporingsbericht rond over de feiten. Nu, 14 maanden later, is een verdachte opgepakt. Dat gebeurde na analyse van een DNA-spoor en een positieve match in de DNA-databank, aldus het parket.

LEES OOK: Politie verspreidt robotfoto van verdachte van brutale verkrachting

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen