OK Go slaat weer toe met adembenemende videoclip: “Eén band, 567 printers en tonnen papier”

‘Amerikaanse band brengt videoclip uit.’ Normaal is dat geen groot nieuws, maar voor het Amerikaanse OK Go maken we maar al te graag een uitzondering. Met dank aan een adembenemende timelapse voor hun nummer ‘Obsession’, waarin de band in de weer is met 567 printers en enkele tonnen papier.

jbou

Eerst was er de choreografie op loopbanden in de videoclip voor ‘Here It Goes Again’ uit 2005. Daarna volgden nog video’s die opgenomen werden tijdens een paraboolvlucht – waarin astronauten oefenen om rond te bewegen zonder zwaartekracht. Of, zoals in ‘The One Moment’, in 4,3 seconden op een hindernissenparcours vol ontploffende voorwerpen: nog steeds de snelst opgenomen videoclip ter wereld. Om maar te zeggen: de Amerikaanse band OK Go maakte de afgelopen jaren meer indruk met hun videoclips dan hun doordeweekse popsongs.

Lees verder onder de video.

Huzarenstukje

De videoclip voor ‘Obsession’ is echter een huzarenstukje. In deze timelapse zien we het viertal voor een muur van 567 printers staan, die tegelijk kleurrijke patronen of exotische taferelen uitspuwen. Terwijl het papier neerdwarrelt, voeren de heren een gek choreografietje uit of zweven ze voor de indrukwekkende printermuur.

Het strafste? Volgens de makers werd de clip, waarbij een indrukwekkend creatief team aan te pas kwam, in één uitgebreide take opgenomen. Net omdat het zo moeilijk was om het papier tot op de milliseconde synchroon door de printers te laten lopen. En dat terwijl wij thuis al te vaak zitten te sukkelen met onze ene printer.

Geen windeieren

Hun creatieve clips leggen de heren alvast geen windeieren. Voor de video van ‘Here It Goes Again’ kregen ze een Grammy voor beste videoclip, en stonden ze ineens wereldwijd bekend als “die band van de loopbandclip”. Het leverde hen naast naambekendheid ook heel wat tourdata op. Zo stond OK Go in 2010 nog op het hoofdpodium van Pukkelpop, waar ze voor het nummer ‘A Million Ways To Be Cruel’ plots een hoop bakvissen het podium opsleurden voor een dance-off.

Bovendien brengen de miljoenen clicks OK Go een stevige cent op, én grote sponsors die maar al te graag willen profiteren van de virale bekendheid van de band. Zo wisten ze onder meer al Honda te strikken voor de clip van ‘I Won’t Let You Down’. Dat is deze keer niet anders: voor ‘Obsession’ werd printpapierproducent Double A betrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer