ACV-voorzitter Marc Leemans
Volledig scherm
ACV-voorzitter Marc Leemans © BELGA

Vakbond ACV trekt naar rechter tegen pensioenhervorming, voorzitter Leemans haalt uit naar "waardenloos en normenloos" rechts

De christelijke vakbond ACV stapt naar de rechter tegen de pensioenhervorming van de federale regering. Die werd gisteren goedgekeurd in het parlement, maar is volgens ACV-voorzitter Marc Leemans "contractbreuk voor meer dan 30.000 mensen". Dat zei hij op een congres waar hij ook zwaar uithaalde naar N-VA en Open Vld. Op sociaal-economisch vlak is rechts "waardenloos en normenloos", zei Leemans, die opriep om te kiezen voor een ander beleid. 

233 reacties

  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Democratie ten top. Volgens mij zijn die regels met algemene meerderheid verkozen. Gaat deze gabber alles in vraag stellen wat hem niet aanstaat, zelf is hij via ons kent ons aan zijn postje gekomen, postje MET een pensioen dat buiten alle normen ligt. Hij zou beter zwijgen en naar zijn mensen luisteren om dat te doen wat de mensen echt raakt en onrechtvaardig vinden en waar hij niet durft te raken.
  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Zonder vakbond zaten we nog steeds in de 19 de eeuw. Met NVA en open VLD zitten we morgen terug in de 19 de eeuw. Denk voor ge stemt en denk ook aan uw kinderen en kleinkinderen. De verantwoordelijkheid is verpletterend.
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    @vanaeken jokke. De federale staatsschuld was eind oktober 2014, 380 miljard euro. Vandaag 436 miljard euro. De schuld op de vorige regering steken is er ver over hé.
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Anna, zoals je hier aangeeft is het beeld inderdaad duidelijker. JE gaf je geld aan een bankdirecteur dioe zegde dat arco een safe belegging was. Tegen mij zegde ze vroeger dat beleggen in banken safe was en toch verloor ik mijn centen. Geloof nooit een bankdirecteur en de politici moeten zich niet tot de goedgeloveige zuilen richten maar naar de daders, de banken en die het geld laten terug betalen. P.s. ik verloor ook geld hieraan en ik wist dat het een belegging was, niet een spaarboekje!
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Onze vakbonden kan je het best vergelijken met een stel dronkaards die met een dubbele tong staan te lallen. Ze maken heel veel lawaai maar ze vertellen nooit iets zinnigs.