Onze 10 tips voor een originele uitstap dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Dit zijn onze tips in de regio voor als u dit weekend niet thuis wil blijven zitten. Veel plezier!

© RR

Jonge kunst in winkels en Bourla

Een vijftigtal jonge kunstenaars van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en Sint Lucas School of Arts Antwerp exposeert tot zondag in de buurt van de Leopoldplaats. Hun werk vindt u in diverse winkels, alsook in de Bourla, De Studio en de Sint-Joriskerk. Ook dansers en muzikanten doen mee.

© ISOPIX

Kerstbeurs in Antwerp Expo

Op de Kerst Creatief Beurs in Antwerp Expo dompelen 200 exposanten u zaterdag en zondag al onder in de kerstsfeer. Naast decoratie en kerstversiering worden er ook geschenkartikelen verkocht. Voor kinderen is er een gratis kerstworkshop. Er treden Vlaamse artiesten op, alsook muzikale kerstmannen.

© Gil Plaquet

Kinderrommelmarkt in De Roma

Speelgoed kan prijzig zijn. Niet zo op de Kinderrommelmarkt, zondag vanaf 13.30u, in De Roma. Gezelschapsspelen, puzzels of poppen: op de 24ste editie van deze beurs is alles te koop voor een prikje. Bovendien zijn er geen professionele handelaars, alleen kinderen stellen hun spullen te koop.

© Dirk Kerstens

Historische wandeling op Fort 7

Vanaf zondag hernemen de winterwandelingen op Fort 7 in Wilrijk (foto). Dankzij de beheersploeg zijn de wegen opnieuw goed begaanbaar en door het vallen van de bladeren heeft men nu een open zicht op de bovenstructuur van het fort. Onder leiding van een ervaren gids kunt u zondag door het domein wandelen tussen 10u en 12.30u. Meebrengen: stevig schoeisel.

© Dirk Kerstens

Antwerpse rappers in Het Bos

In Het Bos aan de Ankerrui maken Antwerpse rappers vanavond de dienst uit. Sinds hij in 2016 zijn eigenhandig geproduceerde ep op het web smeet, gaat het snel voor TheColorGrey (foto). Grey rapt in het Engels, waarbij hij een strakke flow combineert met gladde harmonische vocals. David Jahmill warmt het publiek op met zijn liveband.

© Joris Herregods

Putteke Winter in Balen

Tijdens Putteke Winter is recreatiedomein Keiheuvel in een mysterieuze wintersfeer gehuld. Verlichte paadjes, wonderlijke verhalen, vreemde snuiters, vuurshows en sfeervolle livemuziek: het wordt gezellig, zaterdag in Balen. Opwarmen doet u met chocolademelk, soep of jenever.

© rr

Muzikale kroegentocht in Hoboken

Tournée Musicale, de muziekroute langs Hobokense cafés en cultuurplekken, belooft vanavond uren live- muziek van lokaal blues- en jazztalent. Zo maakt café De Nieuwe Spiegel plaats voor de akoestische americana van Billy & Bloomfish, terwijl café ’t Briljantje de rode loper uitrolt voor de 73-jarige Little Jimmy. In het Gravenhof spelen The Revelaires ter gelegenheid van de tweede verjaardag van het jeugd- en cultuurcentrum.

© WILLLY VANDERSTEEN / STANDAARD UITG. 2017

Kindermuseum blaast twintig kaarsjes uit

Het Suske en Wiske-Kindermuseum in Kalmthout bestaat twintig jaar. Kinderen kunnen er zaterdag en zondag deelnemen aan workshops en een fotospeurtocht in de tuin. Elk uur draait Lambik aan het bingorad en zijn er verschillende prijzen te winnen. Er wordt getrakteerd op (kinder)bubbels en een cakeje dat je zelf mag versieren. Uiteraard kan je ook het museum bezoeken.

© JORIS HERREGODS

Perfect kopje thee in EcoHuis

Tijdens een workshop tussen 10u en 12u in het EcoHuis in Borgerhout ontdekken kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders zaterdag de geheimen van thee. Lesgeefster Katrijn van Postelein vertelt hoe u het best een kopje thee kan bereiden. Uiteraard wordt er ook thee geproefd. Vooraf inschrijven, 2 euro per gezin.

© DIRK LEEMANS

Professoren in spe op Dag van de Wetenschap

Tijdens de Dag van de Wetenschap kunnen kinderen zondag ontdekken hoe wetenschap en technologie ons dagelijks leven bepalen. In tal van bedrijven, universiteiten en musea geven wetenschappers workshops en demonstraties. Op de Thomas More-campus in Sint-Katelijne-Waver bijvoorbeeld kunnen kinderen aan een wagen sleutelen en om ter snelst de banden verwisselen. Op de Thomas More-campus in Geel leren ze zelf bruisballen maken. Wie graag meer wil weten over chemie, nano-technologie en de haven, rept zich naar jeugdherberg Pulcinella in Antwerpen. Via proefjes leert u er bijvoorbeeld drankjes beschermen tegen de warmte of koelen met elektriciteit.

id

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER