Wat als... Trump niet verkozen wordt en er een tacotruck op elke hoek staat?

Zonder de Republikein Donald Trump in het Witte Huis, zullen er tacotrucks zijn op elke hoek van de straat in de VS. Dat heeft Marco Gutierrez, de medeoprichter van de beweging "Latinos for Trump" gezegd. Een uitspraak die met de hashtag #TacoTrucksOnEveryCorner gesmaakt wordt en al zeker door de Democraten.

Marco Gutierrez is zelf een Mexicaan en meent dus te weten waarover hij spreekt. "Mijn cultuur is erg dominant. Het leidt tot veel problemen. Als men nu niets onderneemt, zal je tacotrucks hebben op elke hoek van de straat." Als stichter van "Latinos for Trump" bedoelt Gutierrez dus dat er zonder Donald Trump in het Witte Huis, nog meer Mexicanen (en dus ook tacotrucks) in de VS zullen zijn. Trump staat namelijk bekend voor zijn scherpe migratiestandpunten, zo herhaalde hij deze week nog dat hij een muur zal bouwen aan de grens tussen Amerika en Mexico.

Het idee van een tacotruck op elke hoek van de straat (wat dus volgens Gutierrez het geval is als Trump verliest van Hillary Clinton) doet menige Twitteraars echter watertanden. Een cadeau voor de Democraten en die springen maar al te graag op de kar - of beter gezegd: foodtruck. Zo delen ze in de Amerikaanse staat Colorado taco's uit voor een kantoor van een verkiezingsteam van Trump.

Meest gelezen